Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Fråga optikernpollenallergi-och-kontaktlinser.asp ⤏ 
Pollenallergi och kontaktlinser
Facebook Instagram

Pollenallergi och kontaktlinser

Pollensäsongen kan vara en utmaning för personer som lider av allergier. Symtomen kan inkludera rinnande näsa, kliande ögon och näsa, nysningar och hosta. Men vad händer om du också bär kontaktlinser? Hur påverkar pollenallergi dina kontaktlinser? Låt oss ta en närmare titt på pollenallergi och kontaktlinser och hur du kan hantera dem för att minska dina symtom och fortsätta använda dina kontaktlinser bekvämt.

Innehåll artikel

Kontaktlinser är en populär synkorrigeringsteknik för personer som inte vill eller inte kan använda glasögon. Kontaktlinser kan ge dig klart och skarpt synfält utan att du behöver oroa dig för att glasögonen glider ner på näsan, blir smutsiga eller begränsar ditt perifera synfält. Men vad händer om du lider av pollenallergi? Kan det påverka dina kontaktlinser och din förmåga att använda dem bekvämt?

Pollenallergi kan vara ett obekvämt och störande tillstånd för många människor. Symtomen kan inkludera nysningar, rinnande näsa, klåda och svullnad i ögonen, halsont och hosta. För personer som bär kontaktlinser kan pollenallergi göra att användningen av linserna känns ännu mer obekväma och obehagliga. Men det finns flera saker du kan göra för att hantera dina allergisymtom och fortsätta använda dina kontaktlinser bekvämt.

Vad är pollenallergi?

Pollenallergi, också känd som hösnuva, är en överreaktion av kroppens immunsystem på pollen från växter som släpps ut i luften. När en person med pollenallergi utsätts för pollen, reagerar deras immunsystem genom att producera antikroppar som attackerar pollenpartiklarna. Denna reaktion kan leda till en mängd olika symtom som kan påverka ögonen, näsan och lungorna.

Pollenallergi och kontaktlinser

Hur påverkar pollenallergi dina ögon när du bär kontaktlinser?

För personer som bär kontaktlinser kan pollenallergi göra att användningen av linserna känns ännu mer obekväma och obehagliga. Pollenpartiklar kan fastna på ytan av kontaktlinserna, vilket kan orsaka irritation och inflammation i ögonen. Det kan också öka risken för infektioner eftersom pollenpartiklarna kan fungera som en grogrund för bakterier och andra mikroorganismer.

Så här hanterar du pollenallergi när du bär kontaktlinser

 • Byt ut dina kontaktlinser oftare
  Ett av de enklaste sätten att minska risken för allergisymtom när du bär kontaktlinser är att byta ut dem oftare. Genom att byta ut linserna oftare, minskar du risken för att pollenpartiklar fastnar på ytan av linserna och irriterar dina ögon. Tänk på att följa din ögonläkares rekommendationer för hur ofta du ska byta ut dina linser.
 • Använd ögondroppar och allergimediciner
  För att lindra allergisymtom i ögonen kan du använda ögondroppar eller allergimediciner. Ögondroppar kan hjälpa till att lindra irritation, klåda och röda ögon. Allergimediciner kan också hjälpa till att lindra allergisymtom som rinnande näsa och nysningar, vilket kan minska risken för att pollenpartiklar fastnar på ytan av dina kontaktlinser.
 • Undvik att gnugga ögonen
  Att gnugga ögonen kan göra allergisymtom värre genom att sprida pollenpartiklar runt ögonen och öka risken för infektioner. Försök att undvika att röra vid dina ögon så mycket som möjligt och använd istället ögondroppar eller allergimediciner för att lindra symtomen.
 • Använd glasögon istället för kontaktlinser
  Om dina allergisymtom är alltför svåra att hantera när du bär kontaktlinser, kan du överväga att använda glasögon istället. Glasögon kan skydda dina ögon från pollenpartiklar och minska risken för irritation och infektioner.
 • Undvik utomhusaktiviteter under perioder med höga pollennivåer
  Att undvika utomhusaktiviteter under perioder med höga pollennivåer kan också hjälpa till att minska risken för allergisymtom när du bär kontaktlinser. Pollennivåer är vanligtvis högre på morgonen och kvällen, så det kan vara bäst att undvika utomhusaktiviteter under dessa tider om du lider av pollenallergi.

Summering

Pollenallergi kan göra att användningen av kontaktlinser känns obekväm och obehaglig, men det finns flera saker du kan göra för att hantera dina allergisymtom och fortsätta använda dina kontaktlinser bekvämt. Genom att byta ut dina kontaktlinser oftare och använda ögondroppar och allergimediciner kan du minska risken för allergisymtom och fortsätta njuta av klar syn. Minimera utomhusaktiviteter under perioden med höga pollennivåer. Undvik att gnugga ögonen och blir dina ögon för irriterande så rekommenderas att under en period använda glasögon istället för kontaktlinser.

Tänk på att alltid rådgöra med din ögonläkare för att hitta den bästa lösningen för dina behov.

 • 1.
 • 364 kr364
 • Mister Spex

Prisjämför fler Biofinity linser


Erbjudanden endagslinser
Freshlook One-dayFreshlook One-day
180 kr
Lenson
Dailies AquaComfort Plus ToricDailies AquaComfort Plus Toric
902 kr
Lenson
Acuvue 1-day Moist MultifocalAcuvue 1-day Moist Multifocal
304 kr
Mister Spex

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram