Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Kontaktlinser - Veckolinserhttps://www.alltomlinser.se/veckolinser.asp
Facebook Instagram

Veckolinser - det smarta valet för många

Många linsanvändare kan hamna mellan stolarna. Å ena sidan så har man den högre kostnaden hos endagarslinser att ta hänsyn till - dessa blir utan tvivel dyrare i det långa loppet. Å andra sidan så kan de mer ekonomiska månadslinserna ibland leda till problem; något som nästan alltid kommer i form av klåda och irritation. Då kan veckolinser vara ett mer passande alternativ för dina behov.

Innehåll artikel

Veckolinser eller månadslinser

I och med att vi har olika känsliga ögon så kan också den längre användningstiden hos månadslinser innebära hygieniska problem vid kontakten - något som gör att ögonen kan kännas torra och klia.

Veckolinser

För dig som känner igen dig i ovan nämnda problemställning, rekommenderar vi ett test av veckolinser som är en kompromiss mellan månadslinser och endagslinser. Med veckolinser så kommer man dels ganska billigt undan och dessutom så slipper man också besvären som kan komma av hygien- och proteinavsättning (vilket i sin tur är en annan vanlig orsak till irriterade ögon i samband med månadslinser). Veckolinser är en bra lösning som kräver mindre av dig som användare.

Följ alltid de rekommenderade ersättningsintervallen för dina veckolinser

Du byter linser var fjortonde dag och det är det intervall som räknas från och med att förpackningen bryts. En enkel regel är därför att alltid sätta ett alarm på telefonen som piper då det börjar närma sig ett byte. Vill du göra det ännu lättare för dig så använder du dig av vår tjänst Prisbevakaren. Där anger du vilken lins du använder och hur ofta du vill få påminnelser, sen sköter den resten. Du kommer då fortsättningsvis få ett mail när det är dags för byte av linser, med aktuella priser på din valda lins. På så vis slår du två flugor i en smäll, du har koll på bytesintervallen och får även bäst dagspris på just din lins.

Det är av största vikt att du följer de angivna bytesintervallen. Använder du dina veckolinser under en längre period än rekommenderat, så kommer mer protein att ansamlas på dem och det kan i sin tur leda till irritation eller om olyckan är framme, ögoninflammationer och andra obehag.

Det är därför viktigt att se till att följa anvisningarna för att kunna njuta av de fördelar som veckolinser innebär i form av ett lite behagligare liv och en skönare vardag - med perfekt syn till en lägre kostnad.

Besök en optiker för korrekt tillpassning av dina veckolinser

För alla linser och gällande alla typer av synfel så krävs det rätt recept och rätt tillpassning. Man bör alltid få en optiker att dokumentera synfelet innan man börjar använda någon typ av kontaktlinser. Vi anser även att detta är något som man bör göra fler än en gång. Ögonen förändras över tid och det gör att din syn kan försämras under en period där du knappt märker det.

Veckolinser online

Det sker nämligen gradvis och sällan akut - där finns således en risk att man går omkring och anstränger ögonen som en följd av att man ser sämre; trots att man har linser dagligen. Gör regelbundna kontroller hos en optiker till en vana om kanske en till två gånger per år. När du sedan har ett aktuellt recept så kan du enkelt söka efter bäst pris på dina veckolinser online.

Veckolinser för dig som idrottar och har ett aktivt liv

För vilka passar då veckolinser, finns det någon specifik målgrupp som kan dra mer nytta av sådana? Man brukar säga att detta val också är den aktiva människans val. Idrottar du ofta och mycket så är veckolinser också en bra lösning för dig; en lösning som kräver lite mindre skötsel och som hela tiden ger dig den syn och bekvämlighet som din lite mer aktiva livsstil kräver.

Veckolinser är tillverkade för de flesta linsanvändare och passar även för de personer som har en kurvatur vid hornhinnan. De passar även för dig som kommit lite till åren och börjat drabbas av åldersrelaterade synproblem.

Hygien och skötsel av veckolinser

Hygien och skötsel är också en viktig fråga. För att dina veckolinser ska fungera så bra och effektfullt som möjligt så måste du som användare också sköta dem på ett korrekt sätt. Prio ett är att alltid följa tidsintervallen. Det andra är förvaring och rengöring: ta ut linserna under kvällen, lägg dem i linsvätska och sätt i dem igen under morgonen. Var alltid noga med att tvätta händerna innan du hanterar dina linser. Till skillnad mot månadslinser så behövs inget separat proteinavlägsnande då användningstiden är kortare hos veckolinser.

Bästa veckolinserna

Väljer du denna typ av lins så kommer du billigare undan än vid användandet av endagslinser (och du slipper ha linser över hela badrumsskåpet). Du betalar lite mer än för månadslinser - men å andra sidan får du bättre hygien och mindre risk för irriterade ögon. Veckolinser är en bra och väldigt tilltalande kompromiss.

Vilka är då de bästa eller mest populära veckolinserna idag? Vilka som är bäst är svårt att uttala sig om då det är något som är väldigt individuellt från person till person, dock kan vi nämna de linser som idag är mest populära inom kategorin veckolinser.

Acuvue Oasys från Johnson & Johnson har länge varit en favorit bland linsanvändare tack vare att de släpper igenom hela 98% av syret till ögonen. En annan populär veckolins är Air Optix Aqua som tillverkas med Aqua Moisture System vilket ger en ökad komfort under hela användningstiden.

Vanliga frågor om veckolinser

 • Är veckolinser dyrare än endagslinser?

  Nej, veckolinser är generellt billigare än endagslinser. Dock kan det finnas kampanjer som gör det billigare med endagslinser under en kortare period.

 • Är veckolinser bättre än månadslinser?

  Om du har problem med känsliga ögon, känner irritation när du har månadslinser så kan det vara bättre med veckolinser. Fördelen med veckolinser är att den bärs under en kortare period jämfört med en månadslins, detta minskar risken för irritation och infektion.

 • Jag har månadslinser idag, kan jag byta mot veckolinser utan att besöka en optiker?

  Nej, du ska alltid låta en optiker hjälpa dig att prova ut nya linser.

 • Är veckolinser dyrare än månadslinser?

  Ja, veckolinser är lite dyrare än månadslinser. Generellt kan man säga att ju kortare bärtid en lins har desto dyrare blir den. Endagslinser är t ex. dyrare än veckolinser.

 • Kan barn bära veckolinser?

  Ja, generellt finns det inga hinder för detta. Det är upp till optikern att skriva ut vad hen tycker passar bäst för barnet.

 • 1.
 • 274 kr274
 • Mister Spex

Prisjämför fler Acuvue Oasys linser


Erbjudanden endagslinser
Soflens Daily DisposableSoflens Daily Disposable
397 kr
Mister Spex
Dailies Total 1 MultifocalDailies Total 1 Multifocal
1.320 kr
Lenson
Clear 1-dayClear 1-day
275 kr
Lenson

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram