Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Linsvätskalinsvatska.asp ⤏ 
Ögonvitaminer
Facebook Instagram

Ögonvitaminer

Ögat är känsligt för oxidativ stress, de skador som uppkommer på grund av så kallade fria radikaler. Detta kan orsaka ögonsjukdomar som grå starr och åldersförändringar i gula fläcken.

Innehåll artikel

Ögat behöver därför antioxidanter som lutein, selen, E-vitamin och C-vitamin.

Ögonvitaminer

Lutein och zeaxantin är näringsämnen i den fettlösliga familjen kartenoider. De förekommer naturligt i den gula fläcken där det tros absorbera skadligt blått ljus. Lutein och zeaxantin förekommer särskilt i grönkål. Det finns även i andra grönsaker som spenat, broccoli, majs, ärtor etc.

E-vitamin

E-vitamin eller alfa-tokoferol är nyttigt för kroppens syreförsörjning. De förekommer bland annat i frön, sötmandel, vegetabiliska oljor margarin, ägg och fullkornsprodukter. C-Vitamin eller askorbinsyra behövs för bindvävens ämnesomsättning. Det förekommer bland annat i potatis, citrusfrukter, paprika och bär. Det är dock värmekänsligt och kan brytas ned vid matlagning.

Omega-3

Omega-3 är en grupp så kallad fleromättade fettsyror vilka förekommer särskilt i fisk, skaldjur och vegetabiliska oljor. Omega-3 fettsyran DHA är ögats basfettsyra och byggmaterial och är nödvändigt för att bevara ögonens normala funktion. DHA förekommer främst i fet fisk som lax, sill, makrill, ansjovis och sardiner.

Näthinnan behöver näring

Din näthinna behöver näring. Om du har en allsidig kost så får du i dig de vitaminer och mineraler som behövs för att din näthinna skall må bra. Om du vet med dig att du inte får i dig tillräckligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter så finns det ICaps. ICaps är ett kosttillskott (inte ett läkemedel), som innehåller alla de vitaminer, mineraler och antioxidanter som är nödvändiga för ögat.

Innehållet är bl a Lutein, Omega 3 (från fiskriket), E-vitamin, C-vitamin, selen etc. Ingen annan produkt på marknaden innehåller så många nödvändiga ingredienser för ögat i en kapsel, som ICapsR. IcapsR finns hos välsorterade optiker, t ex i Ögonapoteket.

  • 1.
  • 207 kr207
  • Mister Spex

Prisjämför fler Focus Dailies linser


Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram