Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  Start
  Kontaktlinser - Endagslinser
Facebook Instagram

Endagslinser

  • 1.
  • 142 kr142
  • YourLenses
  • 2.
  • 143 kr143
  • Netlens.sePrisjämför fler Focus Dailies linser härFocus DAILIES

Endagslinser är den enklaste och mest praktiska formen av kontaktlinser. Det fungerar precis som det låter; öppna förpackningen, sätt i linserna och njut av perfekt syn resten av dagen. När de är färdiganvända är det bara att ta ut dem ur ögonen och slänga dem i soptunnan.

Fördelar med endagslinser

Fördelarna med endagslinser är många. Genom att byta linser varje dag minimerar man risken för irritationer i ögat som kan påverka både bekvämligheten och hornhinnan. Många experter är överens om att ju oftare du byter dina linser, desto hälsosammare är det för dina ögon. Protein, kalcium, lipider och andra ämnen som finns naturligt i tårvätskan bildar beläggning på linserna. Beläggningen kan kännas obekväm, och i värsta fall även leda till en infektion. Att tvätta sina linser är självklart ett effektivt sätt att avlägsna smuts och beläggningar, men det kan aldrig bli 100 % rent. Det finns alltid rester kvar som sedan byggs på med tiden. På grund av detta upplever t ex linsanvändare som lider av torra ögon ofta endagslinser som ett mer bekvämt alternativ än andra linser. Även för allergiker som kan behöva byta linser oftare än andra är det ett bra alternativ, speciellt under perioder när pollenhalten är hög i luften.

Skötsel av endagslinser

Endagslinser är också den bekvämaste formen av kontaktlinser. Man slipper all skötsel av linserna som rengöring, sköljning och förvaring. En vanlig invändning mot denna typ av linser är kostnaden som ofta ligger något högre än för andra linser. Vad man kanske inte tänker på, är att man faktiskt slipper kostnaden för både linsvätska och etui. Tillverkarna har dessutom utvecklat nya framställningsmetoder för att kunna producera högkvalitativa linser i stora volymer, vilket gör att man har kunnat få ned priserna betydligt.

Endagslinser är ett perfekt val för dig som endast använder linser sporadiskt och t ex varvar med glasögon. Det passar även utmärkt för människor som lever ett aktivt liv med mycket sport, fest, resor och aktiviteter. Idag finns det endagslinser för de allra flesta synfel, och till skillnad mot tidigare finns de även att tillgå för astigmatiker om styrkan inte är alltför hög.

Om du tycker att det är roligt att kunna byta ögonfärg till exempelvis speciella tillfällen, är endagslinser med eller utan styrka det självklara valet.

Populära endagslinser

Focus DAILIES, Biomedics 1 Day och 1 Day Acuvue är några av de mer populära endagslinserna på marknaden idag. Dessa linser säljs även under andra namn som optikerna "brandat" dem med. Exempelvis så säljs Focus DAILIES under namnen Easyvision Endagslinser (Specsavers Optik) och iWear (Synoptik). Biomedics 1 Day säljs även under namnet Eye Q One-day (Synsam). Du hittar fler re-brandade endagslinser i märkesguiden.

Bäst pris - Dailies Aqua Comfort Plus

Bäst pris - 1 Day Acuvue


Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund