Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  start
  Tillbehör - Linsvätska
Facebook Instagram

Linsvätska

Linsvätska är en oerhört viktig del i handhavandet och skötseln av kontaktlinser för dig som inte använder endagslinser. Linsvätskor har flera olika användningsområden: sköljning, rengöring, desinfektion och slutligen förvaring.

Linsvätska

Rengöring av linser

För att inte riskera infektioner eller försämra linsernas skärpa är det ytterst viktigt att rengöra sina linser regelbundet. Rengöringen ska döda virus, bakterier och svampar som kan ha hamnat på linsen och även ta bort de beläggningar som bildats på linsen. Akantamöbakeratit är en sjukdom som det finns risk att man kan drabbas av om man missköter sina linser, detta är dock en väldigt sällsynt sjukdom i Sverige. Eftersom akantamöban kan finnas i kranvatten bör varken linsdosor eller kontaktlinser tvättas med kranvatten, använd alltid linsvätska. Det är heller inte bra att rengöra sina linser med saliv.

Alla återanvändbara linser som kommer användas igen måste således rengöras och desinfekteras med en speciell linsvätska. Linsvätskorna hjälper även till att bibehålla kontaktlinsernas kvalitet, naturliga skärpa och fuktighet. På senare år har det kommit nya linsmaterial ut på marknaden, och då är det viktigt att tänka på vilken linsvätska som används till det linsmaterial du använder. Det är inte alltid som linsvätskan fungerar ändamålsenligt med en viss typ av linsmaterial.

En god skötsel av sina linser sparar in onödiga utgifter och minimerar risken att drabbas av några komplikationer eller infektioner. Beroende på om du har mjuka eller hårda linser så behöver du olika typer av linsvätskor.

Linsvätska - Rekommenderade produkter

OPTI-FREE RepleniSH

OPTI-FREE Replenish

Opti-Free RepleniSH är en vidare- utveckling av Opti-Free Express.
» Läs mer

OPTI-FREE Express

OPTI-FREE ExpressOpti-Free Express har funnits sedan 1998. Den klarar de högst ställda..
» Läs mer

OPTI-FREE Ampuller

OPTI-FREE AmpullerOpti-Free linsvätska i ampuller är praktiska engångs- ampuller.
» Läs merPrisjämför fler Opti-free Puremoist linser här

Torra ögon
Har du ögon som svider, kliar eller känns trötta? Då har du fått en torr fläck på hornhinnan.
» Läs mer

Ögonvitaminer
Din näthinna behöver näring. Om du har en allsidig kost så får du i dig de vitaminer och mineraler som behövs för att din näthinna skall må bra.
» Läs mer

Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund