Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Ögonlaserhttps://www.alltomlinser.se/ogonlaser/Default.asp
Facebook Instagram
Företag Beskrivning Priser

Capio Medocular
Mer info!

Ett av Sveriges största privata ögonsjukvårdsföretag. Capio Medocular utför en stor del av sina operationer på uppdrag av den offentliga vården. Vid sidan av ögonlaser utför Capio Medocular 10% av alla gråstarroperationer i Sverige.

Priser från:
29.000 kr

Vårda ögonklinik
Mer info!

Vårda Ögonklinik utför LASEK för 12 000 kr per öga och erbjuder kostnadsfri konsultation innan du bestämmer dig. På hemsidan kan du även besöka en av klinikerna virtuellt.

Priser från:
28.000 kr

Ögonlasern
Mer info!

Ögonlasern har funnits sedan 1990 och är ett av de tryggaste alternativen på marknaden. Kliniken ligger i Stockholm där de årligen utför 4 000+ operationer och behandlingar inom LASEK, RLE, ICL, IPL, Vitreolys, Vitrektomi, Gråstarroperation, Poliklinisk operation av ögon, Övre ögonlocksoperation och Intravitreal injektion. Ögonlasern behandlar de flesta synfel med ögonlaser eller linsbyte. Synundersökning bokas smidigt på hemsidan.

Priser från:
28.000 kr

Novius Ögonklinik
Mer info!

Novius Ögonklinik finns i Stockholm och Solna. Novius ögonläkare har över tjugo års erfarenhet av laseroperationer. Vid sidan av ögonlaser behandlar de även ålderssynthet och grå starr, samt bedriver ögonlockplastik.

Priser från:
25.000 kr

Sabbatsbergs Ögonlaser
Mer info!

Sabbatsberg Laser som finns både i Stockholm och Ronneby behandlar synfel med LASEK för 13 000 kr per öga, alternativt 19 500 kr för båda ögonen.

Priser från:
21.400 kr

Memira Sverige AB
Mer info!

Memira är Nordens största kedja för laserbehandlingar, med 42 kliniker i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Företag utför en behandling var fjärde minut.

Priser från:
29.900 kr

Ögonlaser

Ögonlaser är en behandlingsmetod för att permanent åtgärda vissa typer av synfel. Genom en laseroperation kan du bli helt fri från behovet av kontaktlinser eller glasögon.

Innehåll artikel

Det går till så att en yta friläggs på hornhinnan som sedan bestrålas med ultraviolett excimerlaser, som hyvlar av cellager efter cellager. Genom att skära bort centrala delar görs linsen mindre böjd, vilket motverkar närsynthet. Vid långsynthet skärs i stället yttre vävnad bort, så att linsen blir mer krökt. Ögonlaser har använts sedan 80-talet. Den traditionella metoden är PRK, Photorefractive Keratectomy, som sedan har utveckats till LASIK och LASEK

LASIK (Laser In Situ Keratomileusis)

Vid LASIK avlägnas det översta lagret av hornhinnan genom en mikrokirurgisk snittoperationen. Lasern slipar sedan i snittytan, varefter lagret läggs på plats igen. Inom några dagar är synen korrekt. Ingreppet är smärtfritt, eftervärk och stickningar kan dock förekomma i upp till fyra månader efter operationen. LASIK kan korrigera för Närsynthet ner till -10, översynthet upp + -4 och astigmatism ner till -4.

LASEK (Laser Epithelial Keratomileusis)

LASEK är samma metod som i Sverige ofta kallas ELSA. Vid operationen tillsätts en svag alkhollösning till ögat, varvid hornhinnas yttersta skikt förs åt sidan. Lasern skär sedan i linsen, varefter ytskiktet åter förs på plats. Cellskiktet behöver stöd efter behandlingen, därför läggs en bandagelins på ögat. Efter några dagar kan man själv ta bort bandagelinsen. Värk eller smärtor kan ibland förekomma efter operationen, eller när man har tagit ut bandagelinsen. Efter operationen är hornhinnan svullen, och man får s.k. dimsyn. Efter en vecka kan man dock vanligtvis återvända till vardagen, och inom tre månader brukar synskärpan stabiliseras. Eftersom LASEK är ett mindre ingrepp än LASIK finns det fler möjliga kandidater. Till exempel fungerar LASEK bättre för personer med tunn hornhinna.

Zyoptix

Zyoptix är en mätteknik som används i kombination med LASIK eller LASEK. En vågfrontslaser används för att mäta extremt små ojämnheter i hornhinnan, som sedan korrigeras med hjälp av ögonlasern.

Monovision

Monovision innebär att du har ett öga för att se på långt håll och ett för att läsa med. Hjärnan väljer automatiskt det öga som det ser bäst med. Monovision kan skapas med hjälp av till exempel LASEK eller LASIK. Nackdelen är att du får försämrad avståndsbedömning.

RLE (Refractive Lens Exchange)

RLE är ett mikrokirurgiskt ingrepp där ögats naturliga lins avlägsnas och ersätts med en konstgjord lins. Nackdelen är att ögat förlorar förmågan att ackommodera, det vill säga justera synen beroende på avstånd genom att linsen ändrar form. Operationen används ibland för att behandla ålderssynta personer genom att sätta in en multifokal lins. Den används även vid grå starr.

ICL (Introcular Contact Lens)

Vid ICL injeceras en extralins framför den naturliga linsen. På så sätt kan man korrigera för kraftig närsynthet eller långsynthet. Fördelen är att man då behåller den naturliga linsen, som fortsätter fungera normalt. Operationen rekommenderas dock inte för personer över 50.

Trött på glasögon eller kontaktlinser

Har du tröttnat på att bära glasögon eller kontaktlinser så kan kanske en ögonoperation vara något för dig. Ta i så fall kontakt med klinik för att boka en undersökning, först då får du reda på om ditt synfel kan opereras och vad det kostar.

  • 1.
  • 207 kr207
  • Mister Spex

Prisjämför fler Focus Dailies linser


Ögonlaserbehandling
Ögonlaser? Det är viktigt att du känner dig trygg och säker inför din ögonbehandling.
» Läs mer

Kontaktlinser - Märkesguide

Sök optiker

Erbjudanden endagslinser
Freshlook One-dayFreshlook One-day
180 kr
Lenson
Acuvue Oasys Max 1-day MultifocalAcuvue Oasys Max 1-day Multifocal
1.489 kr
Lenson
Biotrue Oneday For PresbyopiaBiotrue Oneday For Presbyopia
364 kr
Mister Spex

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram