Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  start
  Tillbehör - Torra ögon
Facebook Instagram

Torra ögon

Är dina ögon grusiga, irriterade, svidande, skaviga, trötta, lite röda ibland, ser du lite suddigt ibland eller rinner tårarna?

Har du något eller några av dessa besvär kan det bero på att din tårfilm fått sämre kvalité, vilket i sin tur kan bero på olika saker. Ibland gör dålig tårfilm att man får påverkan på ögats yta.
torra ögon

Torra ögon och kontaktlinser

Använder man kontaktlinser har man lättare att få tårfilmsproblem p.g.a det främmande föremålet i ögat. Samtidigt är känseln nedsatt i hornhinnans och bindhinnans yta hos kontaktlinsbärare. Symptomen kan då utebli men förändringen finns.

Det är klokt att låta undersöka sina ögon om man har tårfilmsproblem, "TORRA ÖGON", för att hitta orsaken och kunna få råd samt behandla eventuella komplikationer regelbundet.

Använder man kontaktlinser är det klokt att undersöka sina ögon årligen samt vid minsta besvär.

Lis Forslund ögonläkare
/ Eye Center Stockholm

SystaneDu kan få torra ögon av att sitta för länge framför datorn/tv:n (låg blinkfrekvens), eller arbetar i en omgivning med torr luft. Även luftkonditionering kan ge symptom på torra ögon. Vad du då behöver är ett tårsubstitut, som återfuktar ögonen Det finns flera olika preparat på marknaden. Ett av dessa är Systane. Det är ett tårsubstitut som bygger på ett naturligt ämne, Guar, som finns i Guarplantan. Systane anpassar sig efter torrhetsgraden i ögonen och den stora fördelen är att du inte behöver droppa så ofta.

En annan stor fördel är att Systane har 6 mån. hållbarhet efter flaskans öppnande. Om du droppar Systane i ögat före linsinförandet så förlänger du linsbärarkomforten. Systane förordas av flera ledande ögonkliniker i Sverige och är den mest rekommenderade ögondroppen bland ögonläkare i USA. Systane finns hos optiker, apoteken och E-handeln. Läs mer på www.systane.se

Utöver tårsubstitut kan även ett byte av linsvätska hjälpa till med att få bukt med dina torra ögon. De nya linsvätskorna Opti-Free EverMoist och Opti-Free PureMoist håller dina linser fuktiga längre. Detta möjliggör ett behagligt linsbärande i upp till 16 timmar. Dessa linsvätskor uppfyller även de högsta desinficeringskraven vilket är en av de viktigaste faktorerna för att förhindra torra ögon.

Tillbaka till linsvätska || Läs om ÖgonvitaminerPrisjämför fler systane Ultra linser här


Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund