Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Allt om Linser
 ⤏ Kontaktlinser - Färgade linser
Facebook Instagram

Färgade linser

 • 2.
 • 246 kr246
 • Netlens.se
 • 3.
 • 247 kr247
 • YourLenses

Prisjämför fler Air Optix Colors linser


Färgade linser gör det möjligt att skifta ögonfärg till i stort sett vilken du vill. Du kan börja dagen med en färg och avsluta på kvällen med en annan färg till middag eller fest. Färgade linser är perfekta att använda om du bara vill förstärka den ögonfärg du redan har. Detta har inneburit att marknaden för färgade linser har vuxit lavinartat på senare tid. Dessa förhållandevis billiga linser finns numera i de flesta återförsäljares utbud till ett vettigt pris.

färgade linser

Fler och fler upptäcker möjligheterna som färgade linser innebär och vill prova på hur det känns att gå runt med en ny och ibland annorlunda färg på linserna.

En av fördelarna med färgade linser är att även personer utan försämrad syn eller synfel kan använda färgade linser. Genom att linserna har en liten öppning i mitten av linsen så påverkar inte linserna bärarens synfält. Färgade linser finns både med och utan styrka.

Opaque och Tinted är de vanligaste linstyperna bland färgade linser. Opaquelinsen släpper inte igenom särskilt mycket av den ursprungliga färgen på dina ögon eftersom de har ett ytligt färglager som är heltäckande. Denna lins passar bäst för dem som vill byta ögonfärg helt och hållet. Tintedlinsen däremot släpper igenom en del av ögats naturliga färg genom sitt färglager. Denna lins lämpar sig bäst för de som har en ljus ögonfärg och vill förstärka denna.

Färgade linser har alla de fördelar som vanliga linser har. De finns tex både som endagslinser och månadslinser. Många av dem har även ett inbyggt UVB- och UVA-skydd, som hjälper till att skydda mot solens skadliga strålar.

Olika typer av färgade linser

Freshlook Colors

Freshlook Colors är enfärgade linser som lämpar sig bäst för personer med mörka ögon.

Freshlook Colorblends

Som namnet antyder är Freshlook Colorblends linser med "blandade" färger. Linsen består av tre olikfärgade skikt plus en mörk irisring som gör att ögat ser naturligt ut. Tips: Om du har blåa, gröna eller gråa ögon och vill göra dem bruna rekommenderas Colorblends Brown. Andra bruna linser, exempelvis Colorblends Honey/Pure Hazel, kan ibland ge ögat en gulaktig ton. Detta gäller speciellt blåögda personer.

färgade kontaktlinser

Freshlook Radiance

Freshlook Radiance linser förändrar inte ögats ursprungliga färg. Linsen markerar istället irisringen och ger ögat en glittrande effekt. Det finns Radiance-linser för alla ögonfärger.

Freshlook Dimensions

Freshlook Dimensions är framtagna speciellt för personer med ljusa ögon - linsen definierar och framhäver ögonen. Med en Freshlook Dimensions-lins får ögat en någon mörkare ton och gör att ögat ser klarare och större ut. Detta utan att helt ändra ögonens utseende eftersom Freshlook Dimensions släpper igenom den naturliga ögonfärgen. Du kan välja hur mycket du vill att ögonen ska förändras, och om du väljer en lins som ligger nära din naturliga ögonfärg kommer förändringen bli förhållandevis diskret. Samtliga personer med ljust blåa, gråa eller gröna ögon kan använda alla Dimensions-linser. Har du ljust bruna ögon rekommenderas Dimension Sea Green och i viss mån Dimension Carribbean Aqua.

Expressions Colors

Precis som Freshlook Colorblends-linserna består Expressions Colors-linserna av tre olika färger. Färgerna är melerade för att ge ett så naturligt intryck som möjligt. Dessutom blir irisringen mörkare och den inre delen av pupillen får en ljusare nyans - allt för att definiera ögat. I en jämförelse med Colorblends-linserna är dessa mer heltäckande och ger en tydligare färgförändring, detta gör också att linserna passar i stort sett alla ögonfärger. Expressions Colors är perfekt för den som verkligen vill synas. Du kanske har provat andra linstyper och tyckt att förändringen blev för diskret, då är Expression Colors linsen för dig.

Fakta ögonfärger

Bruna ögon är den vanligaste ögonfärgen i världen. Över 55% av världens befolkning har bruna ögon medan endast 8% av världens befolkning har blå ögon. 8% av befolkningen i världen har ljusbruna ögon eller som det heter på engelska, Hazel eyes. Gröna ögon är den ovanligaste ögonfärgen och endast 2% av världens befolkning har gröna ögon. Bruna linser med och utan styrka har länge varit populära i Skandinavien medan blå linser med och utan styrka har varit mycket populära i Asien, Afrika och Nordamerika.

Crazy Lenses

Vill du få ögon som drar andras ögon åt sig? Då ska du prova Crazy Lenses. Det finns 11 olika motiv att välja på; Devil, Black Wolf, Fire, Blod Red, Cat Eye, Black Spiral, Red Spiral, Red Wolf, Green Dollar, Basic White och Basic Black. Dessa månadslinser är de främsta "crazy-linserna" på markanden och kommer garanterat att sätta bäraren i centrum.

Exempel på Crazy lenses:


Pyro
Search best price for T Virus
T Virus
Search best price for White Out
White Out

Topp 10 Galnaste kontaktlinserna du någonsin sett!
Inom TV- och filmbranschen är det vanligt att skådespelare använder de mest iögonfallande linserna för att lyfta karaktärens trovärdighet. Ett annat vanligt användningsområde för denna typ av linser är högtiden Halloween. Här kan rätt par Crazy linser skapa en extra skräckinjagande effekt tillsammans med rätt Halloween kostym. I vår topp-10-lista nedan har vi dammsugit nätet efter de konstigaste och mest galna linserna du kan hitta!


 • 10. Mirrored • 9. Blind • 8. Smiley • 7. Eightball • 6. Black Sclera • 5. Skull n Bones • 4. Glow • 3. Double Iris • 2. Goat eyes • 1. Jaws


Vanliga frågor om färgade linser

 • Kan jag duscha när jag bär mina färgade linser?

  Nej, du ska varken duscha eller bada med linser. Detta gäller alla linser oavsett om dom är färgade eller inte. Anledningen till detta är att du ökar risken för infektioner.

 • Finns det risker med att bära färgade linser?

  Har du provat ut dina linser med hjälp av en optiker och du sköter dina linser enligt anvisningarna så är det precis lika säkert som att bära ofärgade linser.

 • Vilka färgade linser ska jag välja?

  Vi rekommenderar att du besöker en optiker som hjälper dig att prova ut en lins som passar just dina ögon bäst.

 • Vilken färg är populärast på färgade linser?

  En av de mest populära färgerna i Sverige är den bruna linsen. Jämför man med exempelvis Asien, så är blå linser populära i denna världsdel.

Freshlook Dimensions

Bäst pris Freshlook Dimensions

Freshlook Dimensions

194 kr YourLenses

Expressions Colors

Bäst pris Expressions Colors

Expressions Colors är heltäckande opakfärgade linser som passar alla ögonfärger. Dessa l..

109 kr Lenson
Medlem i Trygg E-handel

Freshlook Colorblends

Bäst pris Freshlook Colorblends

FreshLook ColorBlends är heltäckande linser med hål för pupillen och är avsedda för att ..

189 kr Lenson
Medlem i Trygg E-handel
Erbjudanden färgade linser
Adore DareAdore Dare
279 kr
Lenson
Adore Bi-toneAdore Bi-tone
279 kr
Lenson
Clearcolor 1-day PhantomClearcolor 1-day Phantom
179 kr
Lenson

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Partners | Öppet köp | Press | RSS | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2019 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram