Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Kontaktlinser - Färgade linserhttps://www.alltomlinser.se/fargade-linser/fargade-linser.asp
Facebook Instagram

Färgade linser med eller utan styrka

Färgade linser gör det möjligt att skifta ögonfärg till i stort sett vilken du vill. Du kan börja dagen med en färg och avsluta på kvällen med en annan färg till middag eller fest. Färgade linser är perfekta att använda om du bara vill förstärka den ögonfärg du redan har. Färglinser har således blivit en populär accessoar även till vardags.

Innehåll artikel

färgade linser

Detta har inneburit att marknaden för färgade linser har vuxit lavinartat på senare tid. Dessa förhållandevis billiga linser finns numera i de flesta återförsäljares utbud till ett vettigt pris. Fler och fler upptäcker möjligheterna som färgade linser innebär och vill prova på hur det känns att gå runt med en ny och ibland annorlunda färg på linserna.

Färgade linser med styrka

Färgade linser har alla de fördelar som vanliga linser har. De finns tex både som endagslinser och månadslinser. Många av dem har även ett inbyggt UVB- och UVA-skydd, som hjälper till att skydda mot solens skadliga strålar. Färgade linser med styrka kan vara ett enkelt sätt att exempelvis göra dina gröna ögon mer gröna eller varför inte byta ögonfärg helt och hållet, och gå från en blå ögonfärg till att få bruna ögon, bara genom att byta färg på dina kontaktlinser. Matcha enkelt din ögonfärg med ditt klädval och den "mood" du befinner dig i för dagen. Det finns ett brett sortiment av färgade linser med styrka att välja ifrån, så bara din fantasi sätter begränsningarna.

Färgade linser utan styrka

En av fördelarna med färgade linser är att även personer utan försämrad syn eller synfel kan använda färgade linser. Genom att linserna har en liten öppning i mitten av linsen så påverkar inte linserna bärarens synfält. Färgade linser utan styrka finns i en uppsjö av utföranden, både för vardag och fest. Det finns tom en helt egen kategori av färgade linser utan styrka som kallas Crazy linser. Dessa linser tar ut gränserna ordentligt och du kan läsa om dem längre ner i denna artikel.

Skillnaden mellan opaque-linser och tinted-linser

Opaque och Tinted är de vanligaste linstyperna bland färgade linser. Opaquelinsen släpper inte igenom särskilt mycket av den ursprungliga färgen på dina ögon eftersom de har ett ytligt färglager som är heltäckande. Denna lins passar bäst för dem som vill byta ögonfärg helt och hållet. Tintedlinsen däremot släpper igenom en del av ögats naturliga färg genom sitt färglager. Denna färglins lämpar sig bäst för de som har en ljus ögonfärg och vill förstärka denna.

Vilken linsfärg ska jag välja?

Beroende på vilken din naturliga ögonfärg är så har du lite olika alternativ att välja på. Har du en ljus ögonfärg, exempelvis ljusblå, ljusgrön eller grå, kan du välja att antingen förstärka din naturliga ögonfärg eller byta till en annan färg. Har du mörka ögon, exempelvis bruna, mörkblå eller mörkgröna, finns det en hel del olika färger att välja mellan. Nedan går vi igenom några av de mest populära färgade linserna med eller utan styrka på marknaden och vilka ögonfärger de passar bäst för.

Air Optix Colors

Air Optix Colors finns i tolv färger, både starka och svaga färger och linsen använder en speciell teknik med ringar i tre olika färger som ger ögonen ett vackert och naturligt utseende.

Soflens Natural Colors

SofLens Natural Colors färgade månadslinser från Bausch & Lomb, finns både med och utan styrka. Linsen passar för både ljusa och mörka ögon. SofLens Natural Colors finns i följande färger: Amazon, Aquamarine, Emerald, India, Indigo, Jade, Pacific, Platinum, Topaz och Dark Hazel.

Freshlook Colors

Freshlook Colors är enfärgade linser som lämpar sig bäst för personer med mörka ögon då de är opaquelinser som har ett heltäckande färglager.

Freshlook Colorblends

Som namnet antyder är Freshlook Colorblends linser med "blandade" färger. Linsen av tinted-typ består av tre olikfärgade skikt plus en mörk irisring som gör att ögat ser naturligt ut. Tips: Om du har blåa, gröna eller gråa ögon och vill göra dem bruna rekommenderas Colorblends Brown. Andra bruna linser, exempelvis Colorblends Honey/Pure Hazel, kan ibland ge ögat en gulaktig ton. Detta gäller speciellt blåögda personer.

färgade kontaktlinser

Freshlook Radiance

Freshlook Radiance linser förändrar inte ögats ursprungliga färg. Linsen markerar istället irisringen och ger ögat en glittrande effekt. Radiance-linser fanns i alla ögonfärger men slutade tillverkas av Ciba Vision 31:a december 2009.

Freshlook Dimensions

Freshlook Dimensions är framtagna speciellt för personer med ljusa ögon - linsen definierar och framhäver ögonen. Med en Freshlook Dimensions-lins får ögat en någon mörkare ton och gör att ögat ser klarare och större ut. Detta utan att helt ändra ögonens utseende eftersom Freshlook Dimensions släpper igenom den naturliga ögonfärgen. Du kan välja hur mycket du vill att ögonen ska förändras, och om du väljer en lins som ligger nära din naturliga ögonfärg kommer förändringen bli förhållandevis diskret. Samtliga personer med ljust blåa, gråa eller gröna ögon kan använda alla Dimensions-linser. Har du ljust bruna ögon rekommenderas Dimension Sea Green och i viss mån Dimension Carribbean Aqua.

Expressions Colors

Precis som Freshlook Colorblends-linserna består Expressions Colors-linserna av tre olika färger. Färgerna är melerade för att ge ett så naturligt intryck som möjligt. Dessutom blir irisringen mörkare och den inre delen av pupillen får en ljusare nyans - allt för att definiera ögat. I en jämförelse med Colorblends-linserna är dessa mer heltäckande och ger en tydligare färgförändring, detta gör också att linserna passar i stort sett alla ögonfärger. Expressions Colors är perfekt för den som verkligen vill synas. Du kanske har provat andra linstyper och tyckt att förändringen blev för diskret, då är Expressions Colors linsen för dig. Expressions Colors slutade tillverkas av CooperVision 31:a oktober 2018.

Fakta ögonfärger

Bruna ögon är den vanligaste ögonfärgen i världen. Över 55% av världens befolkning har bruna ögon medan endast 8% av världens befolkning har blå ögon. 8% av befolkningen i världen har ljusbruna ögon eller som det heter på engelska, Hazel eyes. Gröna ögon är den ovanligaste ögonfärgen och endast 2% av världens befolkning har gröna ögon. Bruna linser med och utan styrka har länge varit populära i Skandinavien medan blå linser med och utan styrka har varit mycket populära i Asien, Afrika och Nordamerika.

Vad är Crazy linser och partylinser?

Om du är ute efter något utöver det vanliga när det gäller kontaktlinser så är Crazy linser, även kända som partylinser eller kosmetiska linser, det perfekta valet för dig. Denna typ av linser används främst för att få en kosmetisk effekt, därav namnet kosmetiska linser.

Utan några medicinska ingrepp ändrar du enkelt dina ögons utseende på ett sätt du inte trodde var möjligt. Crazy linser har använts flitigt i filmens värld där specialeffekter ofta behöver förstärkas med linsers hjälp. Numera är Crazy linser ett lika naturligt val för den vanliga linsbäraren som för Hollywoodstjärnor om det gäller firande av Halloween, fester eller bara en vanlig maskerad som behöver det där lilla extra.

En faktor som varit avgörande för dessa linsers popularitet är att alla kan använda dem oavsett om man har ett synfel eller inte. Det är dock viktigt att komma ihåg att även om du beställer ett par färgade linser utan styrka så måste du undersöka dina ögon hos en optiker innan du börjar använda dig av dina linser.

Vilka varianter av Crazy linser finns att köpa?

Det finns en uppsjö av märken när det gäller Crazy linser och färgade linser men det mest populära märket är nog WildEyes från tillverkaren CIBA Vision. Det finns nästan en oändlig flora av olika stilar och specialeffekter när det gäller denna typ av linser men några är självklart mer populära än andra. Det finns mängder av olika motiv att välja på; Devil, Black Wolf, Fire, Blod Red, Black Spiral, Red Spiral, Red Wolf, Green Dollar, Basic White och Basic Black. Dessa månadslinser är de främsta "crazy-linserna" på marknaden och kommer garanterat att sätta bäraren i centrum.

Bland storsäljarna återfinns även följande varianter, Red Hot (starkt röd färg), Hypnotic (ett spiralmönster), Wildfire (ett solutbrottsmönster), Knockout (ett X istället för en pupill) och Cat Eye.


Pyro
Search best price for T Virus
T Virus
Search best price for White Out
White Out

Search best price for Black Wolf Eyes
Black Wolf Eyes
Search best price for Goliath
Goliath
Search best price for Manson
Manson

Search best price for Banshee
Banshee
Search best price for White Cat Eyes
White Cat Eyes
Search best price for Vampire Red
Vampire Red

Search best price for Red Cat Eyes
Red Cat Eyes
Search best price for Temptress
Temptress
Search best price for Black Out
Black Out

Vita och svarta linser

Vita och svarta linser har alltid varit några av de mest populära crazy linserna på marknaden inom underhållningsindustrin. Med tiden har dessa även blivit populära bland vanliga människor som vill framhäva sin outfit på festen eller någon annan tillställning där ens klädsel behöver den där sista touchen för att bli helt perfekt. Vita och svarta linser finns med eller utan styrka och är alltid ett säkert kort för dig som letar efter den där galna effekten som bara ett par helt vita eller svarta ögon kan frambringa.

Topp 10 Galnaste kontaktlinserna du någonsin sett!

Som vi nämnt tidigare så är det inom TV- och filmbranschen vanligt att skådespelare använder de mest iögonfallande linserna för att lyfta karaktärens trovärdighet. I vår topp-10-lista nedan har vi dammsugit nätet efter de konstigaste och mest galna linserna du kan hitta!


 • 10. Mirrored • 9. Blind • 8. Smiley • 7. Eightball • 6. Black Sclera • 5. Skull n Bones • 4. Glow • 3. Double Iris • 2. Goat eyes • 1. Jaws


Vanliga frågor färgade linser och crazy linser

 • Kan jag duscha när jag bär mina färgade linser?

  Nej, du ska varken duscha eller bada med linser. Detta gäller alla linser oavsett om dom är färgade eller inte. Anledningen till detta är att du ökar risken för infektioner.

 • Finns det risker med att bära färgade linser?

  Har du provat ut dina linser med hjälp av en optiker och du sköter dina linser enligt anvisningarna så är det precis lika säkert som att bära ofärgade linser.

 • Vilka färgade linser ska jag välja?

  Vi rekommenderar att du besöker en optiker som hjälper dig att prova ut en lins som passar just dina ögon bäst.

 • Vilken färg är populärast på färgade linser?

  En av de mest populära färgerna i Sverige är den bruna linsen. Jämför man med exempelvis Asien, så är blå linser populära i denna världsdel.

 • Finns det färgade toriska linser?

  Ja, idag finns det även färgade toriska linser att köpa på marknaden.

 • Finns det färgade dygnet runt linser?

  Nej, färgade linser för dygnet runt bruk finns inte att köpa idag.

 • Finns det färgade endagslinser?

  Ja, ett exempel på en sådan lins är FreshLook OneDayColor. Denna lins fungerar bäst på mörka/bruna ögon då endagslinser är tunnare än månadslinser och ger en mindre färgändring. Har du ljusa ögon eller vill ha en större förändring av din ögonfärg så rekommenderar vi dig att prova färgade månadslinser.

 • Kommer de färgade linserna se ut precis som på produktbilderna?

  Hur linsernas färg kommer se ut på dina ögon beror på flera faktorer, din naturliga ögonfärg, storleken på dina pupiller och även hur ljust eller mörkt det är där du befinner dig.

 • Ibland ser man min naturliga ögonfärg närmast pupillen när jag har färgade linser, varför då?

  Ögats pupill reagerar på ljus. Befinner du dig således utomhus eller i en ljus lokal, så kommer ögat anpassa sig efter de rådande ljusförhållandena och din naturliga ögonfärg närmast pupillen kan lysa igenom.

 • Måste jag gå till en optiker för att prova ut färgade linser?

  Ja, eftersom kontaktlinser är medicinska produkter så rekommenderar vi dig att besöka en optiker som kan hjälpa dig att prova ut rätt linser för just dina ögon, även om du inte behöver synkorrigering.

 • Kan jag använda Crazy linser utan recept?

  Du bör absolut inte använda dig av Crazy linser utan att först ha undersökt dina ögon hos en optiker. Detta gäller även dig som inte har något synfel. Anledningen är att Crazy linser måste tillpassas innan användning och detta kan endast göras av en optiker.

 • Var kan jag köpa kosmetiska linser och Crazy linser?

  Där du kan hitta vanliga linser kan du även i de flesta fall få tag på Crazy linser. Det finns även butiker på nätet som specialiserat sig på just denna typ av linser. Var dock noga med att kontrollera att linserna är från välkända tillverkare och att du endast köper linser som ordinerats av din optiker. Dina ögon är känsliga och användandet av icke ordinerade linser kan skada dina ögon allvarligt.

 • Hur tar jag hand om mina Crazy linser?

  Crazy linser ska hanteras på exakt samma sätt som vanliga kontaktlinser. De ska inte bäras över natten och ska rengöras noggrant med avsedd linsvätska efter dagens slut. Om du inte använt dig av kontaktlinser tidigare rekommenderar vi dig att prata med din optiker för en utförlig genomgång om hur du hanterar och rengör dina linser. Bärtiden för linser varierar från lins till lins, hör därför efter med din optiker vad som gäller för just dina linser.

 • 2.
 • 309 kr309
 • Mister Spex

Prisjämför fler Air Optix Colors linser


Freshlook Dimensions

Bäst pris Freshlook Dimensions

Får dig med ljus ågonfårg år FreshLook Dimensions det perfekta alternativet. Denna fårga..

399 kr
LensesOnly

Freshlook Colorblends

Bäst pris Freshlook Colorblends

FreshLook ColorBlends är heltäckande linser med hål för pupillen och är avsedda för att ..

275 kr
Lenson
Erbjudanden färgade linser
Adore Bi-toneAdore Bi-tone
322 kr
Lenson

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram