Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Allt om Linser
 ⤏ Kontaktlinser - Dygnet-runt-linser
Facebook Instagram

Dygnet-runt-linser

  • 1.
  • 221 kr221
  • Mister Spex
  • 3.
  • 223 kr223
  • YourLenses

Prisjämför fler Biofinity linser


Är en suddig väckarklocka det första du ser på morgonen? Med dygnet-runt-linser är detta inget problem längre då du vaknar med linserna isatta och med skarp syn.

Dygnet-runt-linser är namnet på kontaktlinser som kan användas i upp till 30 dagar i sträck under dygnets alla timmar. Till skillnad från endagslinser och månadslinser behöver du alltså inte ta ur dem ur ögonen. Det är en mycket populär lins eftersom man i princip inte behöver tänka på att man använder dem, du slipper all skötsel såsom rengöring, sköljning och hantering av etui.

Biofinity

Dygnet runt linser - Material

Dygnet-runt-linser är gjorda av ett speciellt material som heter silikonhydrogel. Silikonhydrogel som kontaktlinsmaterial har inneburit ett genombrott gentemot de traditionella Hydrogel-linserna, eftersom det släpper igenom upp till sex gånger så mycket syre. En hög syretillförsel till ögat är A och O för ett bekvämt och hälsosamt linsbärande, och detta gör att det går att sova med dessa linser. Ögonen kan i stort sett "andas" helt normalt. Det är alltså inte farligt att sova med dygnet-runt-linser. Tänk dock på att om du väljer att sova med dina linser så innebär detta också en högre risk för infektioner. Rådfråga alltid din optiker innan du väljer att sova med dina dygnet-runt-linser. Bärtiden varierar något beroende på linsbärarens förutsättningar och linstyp. Det finns dygnet-runt-linser med rekommenderad bärtid på mellan sex och trettio dagar.

Dygnet runt linser ett smidigt linsanvändande utan problem

Personer som på grund av t ex ovanligt torra ögon har svårt att använda vanligare typer av kontaktlinser, såsom månadslinser eller endagslinser, kan dygnetrunt-linser vara ett fungerande alternativ. De kan då användas som vanliga månadslinser, dvs som tas ur varje kväll, rengörs och sätts i igen på morgonen. Detta p g a linsernas unika förmåga att släppa igenom syre samt att linserna ej behöver lika mycket vätska för att fortfarande vara komfortabla.

Denna typ av linser lämpar sig bäst för personer som haft linser tidigare. Innan man börjar använda sig av dygnet-runt-linser så behöver man i samråd med en legitimerad optiker prova ut dem i cirka en månad innan de kan anses som ett lämpligt alternativ.

Dygnet runt linser

Dygnet-runt-linser passar även dig som vill ha minimalt med skötsel och ansträngning och är därför ett perfekt val för de som har en aktiv livsstil. Att inte behöva ta av sig sina linser under natten ger en frihetskänsla som bidrar till att ditt idrottande eller friluftsliv får en helt ny dimension. De kommer troligen se till att du totalt glömmer bort att du har ett synfel överhuvudtaget. Spontana övernattningar, kortare semestrar och sena nätter är inte heller längre ett problem för dig som linsanvändare. Med hjälp av dygnet-runt-linser får du en mycket mer flexibel vardag. Du som jobbar långa skift, exempelvis jourtjänst inom vården, har numera en mycket större frihet då du inte behöver gå och oroa dig för hanteringen av dina linser. Skulle du vilja ta ut linserna under natten så behöver du använda ett linsetui och linsvätska för att kunna rengöra och förvara dina linser.

Några av de mest populära dygnet-runt-linserna på marknaden idag är Air Optix Night & Day och Biofinity.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Partners | Öppet köp | Press | RSS | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2019 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram