Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  start
  Kontaktlinser - Dygnet-runt-linser
Facebook InstagramBILLIGASTE kontaktlinserna hittar du här!

Dygnet-runt-linser

Biofinity

Dygnet-runt-linser är namnet på kontaktlinser som kan användas i upp till 30 dagar i sträck under dygnets alla timmar. Till skillnad från endagslinser och månadslinser behöver du alltså inte ta ur dem ur ögonen. Det är en mycket populär lins eftersom man i princip inte behöver tänka på att man använder dem, du slipper all skötsel såsom rengörning, sköljning och hantering av etui.

Dygnet runt linser - Material

Dygnet-runt-linser är gjorda av ett speciellt material som heter silikonhydrogel. Silikonhydrogel som kontaktlinsmaterial har inneburit ett genombrott gentemot de traditionella Hydrogel-linserna, eftersom det släpper igenom upp till sex gånger så mycket syre. En hög syretillförsel till ögat är A och O för ett bekvämt och hälsosamt linsbärande, och detta gör att det går att sova med dessa linser. Ögonen kan i stort sett "andas" helt normalt. Bärtiden varierar något beroende på linsbärarens förutsättningar och linstyp, det finns dygnet-runt-linser med rekommenderad bärtid på mellan sex och trettio dagar.

För personer som på grund av t ex ovanligt torra ögon har svårt att använda vanligare typer av kontaktlinser, såsom månadslinser eller endagslinser, kan dygnetrunt-linser vara ett fungerande alternativ. De kan då användas som vanliga månadslinser, dvs som tas ur varje kväll, rengörs och sätts i igen på morgonen. Detta p g a linsernas unika förmåga att släppa igenom syre samt att linserna ej behöver lika mycket vätska för att fortfarande vara komfortabla.

Denna typ av linser lämpar sig bäst för personer som haft linser tidigare. Innan man börjar använda sig av dygnet-runt-linser så behöver de i samråd med en legitimerad optiker provas ut i cirka en månad innan de kan anses som ett lämpligt alternativ.

Dessa linser passar dig som vill ha minimalt med skötsel och ansträngning. De kommer troligen se till att du totalt glömmer bort att du har ett synfel överhuvudtaget. Några av de mest populära dygnet-runt-linserna på marknaden idag är Air Optix Night & Day och Biofinity.Prisjämför fler Biofinity linser här

Erbjudanden dygnet-runt-linser
Biofinity ToricBiofinity Toric
Pris: 343 kr
Lenson
Purevision MultifocalPurevision Multifocal
Pris: 554 kr
Lenson
Purevision 2 HdPurevision 2 Hd
Pris: 313 kr
Lenson

Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund