Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Kontaktlinser - Dygnet runt linserhttps://www.alltomlinser.se/dygnetruntlinser/dygnetruntlinser.asp
Facebook Instagram

Dygnet runt-linser

Är en suddig väckarklocka det första du ser på morgonen? Med dygnet-runt-linser är detta inget problem längre då du vaknar med linserna isatta och med skarp syn.

Innehåll artikel

Dygnet-runt-linser är namnet på kontaktlinser som kan användas i upp till 30 dagar i sträck under dygnets alla timmar. Till skillnad från endagslinser och månadslinser behöver du alltså inte ta ur dem ur ögonen. Det är en mycket populär lins eftersom man i princip inte behöver tänka på att man använder dem, du slipper all skötsel såsom rengöring, sköljning och hantering av etui.

Biofinity

Dygnet runt linser - Material

Dygnet-runt-linser är gjorda av ett speciellt material som heter silikonhydrogel. Silikonhydrogel som kontaktlinsmaterial har inneburit ett genombrott gentemot de traditionella Hydrogel-linserna, eftersom det släpper igenom upp till sex gånger så mycket syre. En hög syretillförsel till ögat är A och O för ett bekvämt och hälsosamt linsbärande, och detta gör att det går att sova med dessa linser. Ögonen kan i stort sett "andas" helt normalt. Det är alltså inte farligt att sova med dygnet-runt-linser. Tänk dock på att om du väljer att sova med dina linser så innebär detta också en högre risk för infektioner. Rådfråga alltid din optiker innan du väljer att sova med dina dygnet-runt-linser. Bärtiden varierar något beroende på linsbärarens förutsättningar och linstyp. Det finns dygnet-runt-linser med rekommenderad bärtid på mellan sex och trettio dagar.

Dygnet runt linser ett smidigt linsanvändande utan problem

Personer som på grund av t ex ovanligt torra ögon har svårt att använda vanligare typer av kontaktlinser, såsom månadslinser eller endagslinser, kan dygnetrunt-linser vara ett fungerande alternativ. De kan då användas som vanliga månadslinser, dvs som tas ur varje kväll, rengörs och sätts i igen på morgonen. Detta p g a linsernas unika förmåga att släppa igenom syre samt att linserna ej behöver lika mycket vätska för att fortfarande vara komfortabla.

Denna typ av linser lämpar sig bäst för personer som haft linser tidigare. Innan man börjar använda sig av dygnet-runt-linser så behöver man i samråd med en legitimerad optiker prova ut dem i cirka en månad innan de kan anses som ett lämpligt alternativ.

Dygnet runt linser

Dygnet-runt-linser passar även dig som vill ha minimalt med skötsel och ansträngning och är därför ett perfekt val för de som har en aktiv livsstil. Att inte behöva ta av sig sina linser under natten ger en frihetskänsla som bidrar till att ditt idrottande eller friluftsliv får en helt ny dimension. De kommer troligen se till att du totalt glömmer bort att du har ett synfel överhuvudtaget.

Spontana övernattningar inget problem med dygnet runt linser

Spontana övernattningar, kortare semestrar och sena nätter är inte heller längre ett problem för dig som linsanvändare. Med hjälp av dygnet-runt-linser får du en mycket mer flexibel vardag. Du som jobbar långa skift, exempelvis jourtjänst inom vården, har numera en mycket större frihet då du inte behöver gå och oroa dig för hanteringen av dina linser. Skulle du vilja ta ut linserna under natten så behöver du använda ett linsetui och linsvätska för att kunna rengöra och förvara dina linser.

Populära och bäst säljande dygnet runt linser

Några av de mest populära dygnet-runt-linserna på marknaden idag är Air Optix Night & Day som har en godkänd bärtid på upp till 30 dagar i en följd. Detta gör att du kan ha linserna på dig när du sover då du inte behöver ta av dig dem på kvällen. Biofinity är en annan populär lins som både går att använda som månadslins och dygnet runt lins då den har en godkänd bärtid dygnet runt i upp till 30 dagar.

Vanliga frågor om dygnet-runt linser

 • Måste man gå till en optiker och prova ut dygnet runt linser innan man köper?

  Ja, du bör gå till en optiker först och se så att dina ögon lämpar sig för att bära dygnet runt linser. Det är även viktigt att du provar ut linserna så att du får dygnet runt linser som passar dig optimalt.

 • Är det inte farligt att bära linser dygnet runt?

  Nej, har din optiker provat ut linserna till dig och du inte badar, duschar eller gör något annat som ökar riskerna för infektioner så är det säkert att bära dom dygnet runt.

 • Är dygnet runt linser dyrare än vanliga månadslinser?

  Ja, dom är generellt sett dyrare än månadslinser som du inte kan sova med.

 • Är dygnet-runt linser lättskötta?

  Ja, om man jämför med vanliga månadslinser som du måste ta ut varje kväll så kräver dygnet-runt linser väldigt lite skötsel.

 • Hur många dagar kan man bära dygnet-runt linser?

  Det beror på vilken lins du har samt vad din optiker rekommenderar. Air Optix Night & Day kan t ex. bäras i upp till 30 dagar i följd.

 • Vilken dygnet-runt lins är bäst?

  Den bästa dygnet-runt linsen är den linsen som du provat ut hos din optiker och som passar just dig bäst.

 • Vilken är den billigaste dygnet-runt linsen?

  Svårt att säga då priserna varierar under tid, men Biofinity brukar vara väldigt prisvärd.

 • Är dygnet-runt linsen EyeQ 24 Q4 samma lins som Biofinity?

  Ja det stämmer, EyeQ 24 Q4 som säljs av Synsam heter i original Biofinity och tillverkas av CooperVision.

 • 1.
 • 364 kr364
 • Mister Spex

Prisjämför fler Biofinity linser


Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram