Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  Start
  Kontaktlinser - Månadslinser
Facebook Instagram

Vad är Månadslinser?

  • 1.
  • 194 kr194
  • YourLenses
  • 2.
  • 195 kr195
  • Netlens.sePrisjämför fler Acuvue Oasys linser här

Acuvue Oasys

Månadslinser är utformade för att användas under en månads tid. De går även under namnet 30-dagarslinser och skall tas ut och rengöras på kvällen, för att sättas i igen morgonen efter. Månadslinser eller korttidslinser är linser som man använder i 2-4 veckor. Detta är en av de mest populära linstyperna som många kontaktlinsbärare använder. Månadslinser är den mest vanliga sortens korttidslinser och kan användas i upp till trettio dagar.

Denna typ av linser är enkla att hantera, men de kräver en viss skötsel. När du tar ut linsen är det viktigt att rengöra dem noga för att bibehålla dess varaktighet. Om man inte är noggrann med skötseln av linserna byggs det lätt upp beläggningar på linsytan, på grund av tårvätska som innehåller proteiner, fett och mineraler. Dessa beläggningar ökar risken att drabbas av ögonirritationer eller till och med infektioner och inflammationer.

Rengöring, tvätt, disinfecering och förvaring av månadslinser görs normalt med en och samma desinficerande linsvätska, som sedan även används till att förvara linserna i det speciella etui som oftast medföljer linsvätskan.

Efter en månads användande skall linserna bytas ut. Detta gäller oavsett om du använder kontaktlinserna varje dag eller inte. Det finns även speciella månadslinser, dygnet-runt-linser, som fungerar bra att sova med.

Månadslinser är oftast det mest prisvärda alternativet av kontaktlinser och finns i en uppsjö av märken, färger och funktioner. Månadslinser är i sig billiga linser men det som gör dem än mer ekonomiska är att du kan använda dem om och om igen. Månadslinser finns idag för de allra flesta synfel, även för dig med astigmatism om den inte är alltför omfattande. Priset för linserna varierar beroende på mängd och typ.

Populära månadslinser

Några av de mest populära månadslinserna på marknaden idag är Frequency 55, Acuvue 2 (tvåveckorslins) och Air Optix. Dessa linser hittar du även hos din optiker men under andra namn. Frequency 55 heter exempelvis Standard lens och Air Optix går under namnet Easyvision Elite hos Specsavers Optik. Air Optix förekommer även under namnet iWear XR Comfort hos optikerkedjan Synoptik. Du hittar fler brandade månadslinser i märkesguiden.


Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund