Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Allt om Linser
  Kontaktlinser - Månadslinser
Facebook Instagram

Vad är Månadslinser?

  • 2.
  • 224 kr224
  • YourLenses
  • 3.
  • 225 kr225
  • Netlens.se

Prisjämför fler Acuvue Oasys linser


Månadslinser är utformade för att användas under en månads tid. De går även under namnet 30-dagarslinser och skall tas ut och rengöras på kvällen, för att sättas i igen morgonen efter. Månadslinser eller korttidslinser är linser som man använder i 2-4 veckor. Detta är en av de mest populära linstyperna som många kontaktlinsbärare använder. Månadslinser är den mest vanliga sortens korttidslinser och kan användas i upp till trettio dagar. Det finns även speciella månadslinser, dygnet-runt-linser, som fungerar bra att sova med.

Acuvue Oasys

Skötsel, rengöring och förvaring av månadslinser

Denna typ av linser är enkla att hantera, men de kräver en viss skötsel. När du tar ut linsen är det viktigt att rengöra dem noga för att bibehålla dess varaktighet. Om man inte är noggrann med skötseln av linserna byggs det lätt upp beläggningar på linsytan, på grund av tårvätska som innehåller proteiner, fett och mineraler. Dessa beläggningar ökar risken att drabbas av ögonirritationer eller till och med infektioner och inflammationer. Är det första gången du ska använda månadslinser bör du uppsöka en optiker för tillpassning och rådgivning. Även för dig som är erfaren användare av kontaktlinser så rekommenderar vi dig att regelbundet (en – två gånger om året) gå till en optiker för att kontrollera dina ögon och på så sätt upptäcka eventuella synförändringar i tid.

Rengöring, tvätt, desinficering och förvaring av månadslinser görs normalt med en och samma desinficerande linsvätska, som sedan även används till att förvara linserna i det speciella etui som oftast medföljer linsvätskan. Efter en månads användande skall linserna bytas ut. Detta gäller oavsett om du använder kontaktlinserna varje dag eller inte. En av anledningarna är att linsen börjar åldras från den dagen du börjar använda dem, syregenomsläppligheten minskar från första användningstillfället.

Månadslinser

Månadslinser – det mest ekonomiska alternativet

Månadslinser är oftast det mest prisvärda alternativet av kontaktlinser och finns i en uppsjö av märken, färger och funktioner. Månadslinser är i sig billiga linser men det som gör dem än mer ekonomiska är att du kan använda dem om och om igen. Månadslinser finns idag för de allra flesta synfel, även för dig med astigmatism om den inte är alltför omfattande. Börjar du lida av ålderssynthet och har tidigare varit närsynt eller översynt? Då behöver du byta från dina vanliga linser till multifokala linser. Dessa linser har i likhet med progressiva glasögon flera styrkor i samma lins. De går därför även under namnet progressiva linser. Här kan du läsa mer om multifokala linser. För dig som har ett brytningsfel så kan det justeras med toriska månadslinser. Dessa linser har ofta betäckningen ”toric” eller ”for astigmatism” i produktnamnet.

Priset för linserna varierar beroende på mängd och typ och linserna kommer oftast i förpackningar om tre eller sex par linser per ask. Väljer du sex par månadslinser per ask så räcker således dessa linser för ett halvårs användande.

Populära månadslinser

Några av de mest populära månadslinserna på marknaden idag är Acuvue 2 (tvåveckorslins) och Air Optix. Dessa linser hittar du även hos din optiker men under andra namn. Air Optix heter exempelvis Easyvision Elite hos Specsavers. Air Optix förekommer även under namnet iWear XR Comfort hos optikerkedjan Synoptik. Du hittar fler brandade månadslinser i märkesguiden.

Erbjudanden månadslinser
Freshlook DimensionsFreshlook Dimensions
435 kr
Lenson
Soflens MultifocalSoflens Multifocal
514 kr
Lenson
Air Optix For AstigmatismAir Optix For Astigmatism
507 kr
YourLenses

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Partners | Öppet köp | Press | RSS | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2019 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram