Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  Start
  Kontaktlinser - Progressiva linser
Facebook Instagram

Progressiva linser

  • 1.
  • 534 kr534
  • YourLenses
  • 2.
  • 534 kr534
  • Mister SpexPrisjämför fler Biofinity multifocal linser härPureVision

En naturlig förändring som kommer med åldern är att synen successivt försämras. Det beror på att ögats lins stelnar och ger ciliary (den muskel som hjälper ögat att dra ihop sig) mindre plats att fungera. Detta kallas för ålderssynthet eller presbyopi. Ålderssynthet innebär att man får svårt att se på nära håll, medan man däremot ser bra på långt avstånd. Idag finns det två olika sätt att korrigera ålderssynthet med hjälp av kontaktlinser. Multifokala linser / progressiva linser eller med en teknik som kallas för monovision.

Teknisk utveckling och forskning har lett fram till det som idag kallas progressiva linser. I progressiva linser är styrkorna koncentrisk placerade oftast med närstyrkan i centrum. I övergångsområdet mellan den inre och yttre halvan av linsen, får användaren en klar bild av området som varken är långt borta eller väldigt nära. En speciell slipning gör övergången mellan de tre olika lägena mjukt, så att man slipper göra onaturliga rörelser med huvudet. Detta gör att du kan se lika bra både på långt, mellanavstånd och nära håll.

Progressiva linser och läsglasögon

Progressiva linser är ett bra alternativ för dig som idag använder progressiva glas och läsglasögon. Läsglasögon som man ständigt bär med sig är lätta att lägga bort eller tappa, vilket gör att man ofta är tvungen att köpa flera par att ha både hemma och på arbetsplatsen. Progressiva linser finns både som engångslinser och månadslinser och från en mängd olika tillverkare, men en av de mest populära märkena är Focus Dailies Progressives, PureVision Multi-Focal och SofLens Multi-Focal.


Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund