Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Nyheter om linserhttps://www.alltomlinser.se/blogg/linser.asp
Facebook Instagram

Nyheter om linser

Onsdag 7 juni 2023

Bausch and Lomb INFUSE multifokala linser

Bausch and Lomb introducerar en ny kontaktlins som adresserar flera behov hos konsumenter, särskilt de med ålderssynthet som påverkar förmågan att se saker på nära håll.

Dessa linser kommer att tillverkas vid företagets anläggning på North Goodman St.

Bausch & Lomb

Bausch and Lomb INFUSE multifokala Silikonhydrogel-kontaktlinser är endagslinser som B + L:s vice VD och generalsekreterare, Dinesh Guglani, säger är bekväma och ger användaren möjligheten att se på nära håll, på mellanavstånd och på längre avstånd.

De nya linserna tillverkas i Rochester för global distribution och Guglani sa att B + L är glada att ha designat och tillverkat dem vid den lokala anläggningen.

"Vi har en sådan fantastisk historia i Rochester genom åren, både inom tillverkning och forskning och utveckling, så det var naturligt att ha det här", sa han.

Guglani, vice VD och generalsekreterare för Bausch + Lomb US Vision Care Bausch + Lomb / Bild medföljer Dinesh Guglani, vice VD och generalsekreterare för Bausch + Lomb US Vision Care Guglani sa att den senaste produktionslinjen och den nyligen gjorda investeringen i anläggningen på North Goodman St. visar Bausch + Lombs engagemang för Rochester.

Han noterade personalens expertis vid den lokala anläggningen och Guglani sa att många av dem har arbetat inom kontaktlinsbranschen under lång tid.

Guglani sa att den lokala personalen "känner till våra maskiner, de känner till kontaktlinsbranschen. Så när man sätter ihop allt det, är det så viktigt för oss att behålla den här anläggningen igång."

Bausch and Lomb annonserade en stor expansion vid Rochester-anläggningen 2021 och skapade då cirka 100 nya arbetstillfällen. Den lokala anläggningen sysselsätter cirka 1 200 personer.

Tisdag 28 mars 2023

Utökade parametrarna för MyDay Toric endagslinser

CooperVision har tillkännagivit att man utökar parametrarna för MyDay Toric endagslinser.

Med de ytterligare parametrarna matchar MyDay Toric nu utbudet av Biofinity Toric och gör det möjligt för optiker att kunna erbjuda den stora majoriteten av sina astigmatiska patienter endagslinser i materialet silikonhydrogel.

MyDay Toric Endagslinser

Hela sortimentet blev tillgängligt i Australien och Nya Zeeland från och med den 20 mars. När sortimentet blir tillgängligt i resten av världen är ännu inte bestämt.
 

Onsdag 15 mars 2023

Att tänka på om man använder ögondroppar

Vad ska man tänka på om man använder ögondroppar? 

Ögondroppar
Vi går igenom och tipsar på vad man ska tänka på när man använder sig av ögondroppar. Läs mer här: ögondroppar

Tisdag 14 mars 2023

Kontaktlinser och pollenallergi

Vad ska man tänka på om man använder kontaktlinser och lider av pollenallergi?

Pollenallergi & kontaktlinser
Vi går igenom och tipsar på vad man ska tänka på när man har kontaktlinser och har pollenallergi Läs mer här: Pollenallergi och kontaktlinser

Torsdag 5 januari 2023

Alcon introducerar TOTAL30 For Astigmatism

Alcon introducerar TOTAL30 For Astigmatism
Alcon, en ledare ögonvårdsaktör tillkännagav idag lanseringen av  TOTAL30® for Astigmatism, den första och enda återanvändbara kontaktlinsen med Water Gradient-material för astigmatiska kontaktlinsanvändare.
 Total30 For Astigmatism
Med hjälp av Water Gradient-material, som först introducerades med DAILIES TOTAL1®-kontaktlinser, ger TOTAL30 en förstklassig upplevelse för kontaktlinsbärare enligt Alcon. TOTAL30 for Astigmatism är tillverkad av linsmaterial med vattengradient som möjliggör en gradvis ökning till nästan 100 % vatten på den yttersta ytan, så att ögat endast berörs av en mjuk fuktkudde. 

"Med tanke på att astigmatiska kontaktlinsbärare är mer benägna att uppleva torrhet och obehag har vi utvecklat TOTAL30 For Astigmatism för att ge återanvändbara astigmatiska linsbärare total komfort och beprövad stabilitet för exceptionell linsprestanda", säger Ian Bell, President of Global Business & Innovation på Alcon. "Dessa linser är unikt utformade för återanvändbara patienter med krävande behov och erbjuder ögonvårdspersonal Alcons senaste innovation för att locka kontaktlinsbärare."

Marknaden för återanvändbara linser som korrigerar för astigmatism är för närvarande 1,2 miljarder dollar och växer. Eftersom fler patienter med astigmatism bär återanvändbara kontaktlinser ger tillgången till TOTAL30 for Astigmatism inte bara Alcon en möjlighet att vinna marknadsandelar, utan kan också ge exceptionell komfort till linsbärarupplevelsen för dessa astigmatiska linsanvändare.


Detta är den tredje linsen som Alcon har introducerat under de senaste 24 månaderna för den snabbväxande kategorin toriska linser, inklusive två endagslinser: DAILIES TOTAL1 For Astigmatism och PRECISION1® For Astigmatism.

TOTAL30 for Astigmatism kommer att vara allmänt tillgänglig i USA och Europa med början i början av 2023 och lanseringen kommer att expandera till fler globala marknader under året.

Onsdag 14 december 2022

Biotrue Hydration Boost ögondroppar

Bausch + Lomb har fått godkännande från FDA för produkten Biotrue Hydration Boost Contact Lens Rehydrating drops, som är rehydrerande ögondroppar för användning tillsammans med mjuka och hårda kontaktlinser. Biotrue Hydration Boost Kontaktlinsdroppar innehåller bland annat hyaluronan, en fuktgivare som finns naturligt i ögat. 

Biotrue Hydration Boost ögondroppar

Biotrue Hydration Boost Contact Lens Rehydrating drops, som är utformade för att ge linserna upp till åtta timmars fukt, väntas vara tillgängliga under första halvåret 2023.

Måndag 29 augusti 2022

Adidas utvecklar smarta kontaktlinser med Mojo Vision

Utvecklaren av augmented reality-kontaktlinser Mojo Vision har samarbetat med Adidas och flera andra fitnessmärken för att nå ut med sin dataspårande ögonlins till konsumentmarknaden. Företaget tillkännagav också $45 miljoner i ny finansiering för att nå sin totala investering på $205 miljoner.

Mojos ögonstyrda smarta kontaktlinser har en inbyggd display som gör det möjligt att lägga över träningsprestandadata och AR-grafik utan att helt skymma användarens naturliga synfält. Mojo Vision – vars produkter ännu inte är till salu och fortfarande är i FoU-fasen – tillkännagav nya sammarbeten med Adidas Running, social golf-app 18Birdies, skid- och snowboardanalysapp Slopes, cykel- och vandringskartappen Trailforks och sensorinbäddad yogaapparel.

Bland investerarna i Mojo Vision finns Amazons Alexa Fund och Liberty Global Ventures, företaget deltog också i Disney Accelerator-programmet 2021. Förutom att verka på sport/fitnessmarknaden är Mojo också en del av FDA:s program för medicintekniska applikationer.

Onsdag 17 augusti 2022

Smarta kontaktlinser som kan diagnostisera cancer från tårar

Amerikanska forskare har utvecklat en kontaktlins som kan hjälpa till att tidigt upptäcka cancer med hjälp av tårar och hjälpa till med behandlingen.

Den nya linsen, utvecklad av teamet vid Terasaki Institute for Biomedical Innovation (TIBI) i Kalifornien, kan fånga och upptäcka exosomer, de nanometerstora vesiklar som finns i kroppssekret som har potential att vara diagnostiska cancerbiomarkörer.

Dessa smarta kontaktlinserna designades med mikrokammare bundna till antikroppar som kan fånga exosomer som finns i tårar. Denna antikroppskonjugerade signalmikrokammarkontaktlins (ACSM-CL) kan färgas för detektion med nanopartikelmärkta specifika antikroppar för selektiv visualisering.

Exosomer bildas i de flesta celler och utsöndras i många kroppsvätskor, såsom plasma, saliv, urin och tårar. Exosomer kan transportera olika biomolekyler mellan celler.

TIBI-teamet tog fram sin ACSM-CL för att fånga exosomer från tårar, en optimal och renare källa till exosomer än blod, urin och saliv.

Fredag 17 juni 2022

Johnson & Johnson Vision lanserar Acuvue Oasys Max 1-Day

Johnson & Johnson Vision har fått FDA-godkännande, Health Canada-godkännande och genomfört CE-märkta aktiviteter för sina senaste kontaktlinser, Acuvue Oasys Max 1-Day och Acuvue Oasys Max 1-Day Multifocal. Linserna kommer finnas tillgängliga i sfäriska och multifokala varianter och är designade för att möta flera synkorrigeringsbehov. 

De nya linserna förväntas bli tillgängliga i USA, Kanada och i flera av europeiska länder under hösten.

Onsdag 15 juni 2022

Bausch + Lomb lanserar Revive

 

Bausch + Lomb tillkännagav idag den amerikanska lanseringen av Revive™, en ny familj av anpassningsbara mjuka kontaktlinser. Linserna finns tillgängliga i sfäriska, toriska, multifokala och multifokala toriska alternativ. Revive™ är designade för att möta synbehoven hos flertalet av patienter.

Revive™ anpassade mjuka linser är gjorda av ett icke-joniskt material som gör att linserna kan bäras dagligen i upp till tre månader. 

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2023 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram