Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Nyheter om linserhttps://www.alltomlinser.se/blogg/linser.asp
Facebook Instagram

Nyheter om linser

Fredag 22 april 2022

Återvinning av kontaktlinser

Bausch + Lomb, tillkännagav idag att ONE by ONE och Biotrue® Eye Care Recycling-program totalt har återvunnit 48 235 850 miljoner enheter, eller 131 609 kg av använda kontaktlinser och ögonvård/linsvårdsmaterial, vilket motsvarar vikten av cirka 31 elefanter. Båda programmen möjliggörs genom ett samarbete med TerraCycle®, en världsledare inom insamling och återanvändning av svåråtervunnat avfall från konsumenter.

Läs mer för information om hur man ska återvinna kontaktlinser.

Bausch + Lomb

Fredag 4 februari 2022

Är endagslinser eller månadslinser bäst?

Det finns ett stort utbud när det gäller kontaktlinser idag, men vad är skillnaden mellan dom olika linstyperna och vilken typ av lins är bäst?

Månadslinser

Vi går igenom för och nackdelar med endagslinser och månadslinser och förklarar skillnaderna mellan dom olika typerna. Läs mer här: Endagslinser eller månadslinser

Tisdag 11 januari 2022

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism

Alcon har tillkännagivet lanseringen av DAILIES TOTAL1 for Astigmatism, den första och enda Water Gradient-kontaktlinsen för patienter med astigmatism. Linserna kommer att finnas tillgängliga i USA från och med mars.

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism

Lansering utökar Alcons portfölj av endagslinser, som redan inkluderar DAILIES TOTAL1 och DAILIES TOTAL1 Multifocal. Alcon uppskattningar visar att toriska linser är det snabbast växande linssegmentet på kontaktlinsmarknaden. Detta innebär en stor möjlighet eftersom ett litet antal astigmatiska patienter för närvarande bär toriska kontaktlinser: uppskattningsvis 32 procent av kontaktlinsbärare har astigmatism, men bara 10 procent av dem bär toriska linser.

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism är den första och enda toriska endagslinsen för engångsbruk med vattengradient-ytmaterial. Detta linsmaterial har en gradvis ökning av vattenhalten som närmar sig 100 % vatten på ytan, så allt som rör ögat är en fuktkudde.

Linserna har även två andra teknologier från Alcon:

PRECISION BALANCE 8|4 ® linsdesign: Detta är den beprövade stabilitetsteknologin som används i både PRECISION1 och AIR OPTIX plus HydraGlyde. DAILIES TOTAL1 for Astigmatism är designad för att lösa sig på i genomsnitt 37 sekunder.

SmarTears-teknologi: Frigör en ingrediens som finns naturligt i tårar som hjälper till att stabilisera lipidskiktet i tårfilmen.

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism kommer att finnas tillgänglig i USA med hela 2 300 parametrar från och med mars 2022. När de väl etablerats där förväntas linserna rulla ut till ytterligare marknader i slutet av 2022.

Onsdag 22 september 2021

Menicon lanserar Miru 1day UpSide

Menicon har lanserat Miru 1day UpSide som är en endagslins tillverkad av silikonhydrogel med SmartTouch förpackning. Miru 1day UpSide är Menicons första endagslins med silikonhydrogelobjektiv som använder Menisilk Air och NanoGloss Pro teknik. SmartTouch -förpackningen innebär också att varje lins vetter åt rätt håll och kan tas ur och sättas in utan att patienten vidrör linsens inre yta.

Miru 1day UpSide

Miru 1day UpSide linsen finns som multifokal lins, en torisk version kommer att introduceras så småningom.

Torsdag 9 september 2021

Acuvue Abiliti 1-Day

Acuvue Ability 1-Day
Johnson & Johnson Vision har fått godkännande för linsen ACUVUE Abiliti 1-Day Soft Therapeutic Lenses for Myopia Management av Health Canada, linsen är speciellt utformat för barn mellan 7 till 12 år.

Abiliti 1-Day endagslinser utökar J&J Vision-portföljen för behandling av barn med närsynthet. Tidigare i år godkände FDA Abiliti Overnight, designad och anpassad för att omforma hornhinnan medan du sover.

Närsynthet är en kronisk och progressiv sjukdom som utgör det största ögonhälsohotet under 2000 -talet. Barn under 12 år som får diagnosen närsynthet löper större risk att utveckla hög närsynthet, vilket kan leda till synshotande sjukdomar senare i livet.

Torsdag 24 juni 2021

Bausch + Lomb utökar parametrar för linsen Bausch + Lomb ULTRA Multifocal For Astigmatism

Bausch + Lomb meddelade idag lansering av utvidgade parametrar för Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism. Linsen kommer nu även finnas tillgänglig i cylinderparameter: -2.25D och -2.75D.
Bausch + Lomb ULTRA Multifocal For Astigmatism

Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism-linser

"Vi är fokuserade på att fortsätta att förbättra och bygga vidare på vår produktportfölj. Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism var speciellt utformade för att tillgodose synbehovet hos patienter med både astigmatism och presbyopi. Nu med de ökade parametrarna kan  fler personer med astigmatism och presbyopi ha möjlighet att uppleva fördelarna som dessa linser" säger Joe Gordon, USA: s VD, Bausch + Lomb.

Bara i USA finns det uppskattningsvis ca 32 miljoner människor som har både astigmatism och presbyopi. Historiskt så har det funnits få alternativ för dessa personer att korrigera synfelen med mjuka kontaktlinser.

Torsdag 27 maj 2021

CooperVision har fått CE-märkning för sina DreamLite nattlinser

Dreamlight
CooperVision, utvecklade DreamLite-nattlinser för att sakta ner progressionen av närsynthet(myopi) hos barn med en refraktion på -0,75 D till -5,00 D. DreamLite nattlinser finns nu att tillgå över hela Europa, Mellanöstern och i Kina, enligt CooperVision.

Torsdag 29 april 2021

Alcon Total 30 - Ny lins!

Alcon
Alcon planerar att lansera linsen Alcon Total 30 under år 2022, linsen ska vara konstruerad för att hålla i 30 dagar och använder samma vattengradientteknik som linsen Dailies Total 1.
Total 30

Ytegenskaperna för Alcon Total 30 är utformade för att efterlikna hornhinnans yta. Detta ska i slutändan göra att linsen blir mer robust och att linsytan förblir fri från bakterier och lipidavlagringar under en längre tid.

Tisdag 27 april 2021

Mister Spex börsnoteras

Mister Spex

Enligt Reuters så förbereder sig den tyska E-handlaren Mister Spex för en börsnotering i Frankfurt.

Den tyska online-glasögonhandlaren Mister Spex förbereder sig för en börsnotering i Frankfurt i juli som kan värdera företaget till mer än 1 miljard euro (1,2 miljarder dollar).

Mister Spex säljer glasögon, solglasögon och kontaktlinser online och arbetar med lokala optiker för syntester. Det driver också ett litet antal egna butiker. År 2019 rapporterade företaget en omsättning på 139 miljoner euro och en vinst på 2 miljoner euro.

Mister Spex ägs idag av Dirk Graber, Mirko Caspar och investerare, bl a Goldman Sachs, DN Capital, Scottish Equity Partners och XAnge.

Källa: Reuters.com

Tisdag 20 april 2021

Bausch Lomb INFUSE

Bausch + Lomb lanserade endagslinsen Bausch + Lomb INFUSE förra året i USA. Linsen har ProBalance Technology som ska ge bekväm syn under hela dagen och linsen sägs behålla 96% av dess fukt under hela 16 timmar. Vi i dagsläget tyvärr ingen uppgift om när och om dessa linser kommer att lanseras i Sverige.
Bausch + Lomb INFUSE

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2022 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram