Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Nyheter om linserhttps://www.alltomlinser.se/blogg/linser.asp
Facebook Instagram

Nyheter om linser

Torsdag 5 januari 2023

Alcon introducerar TOTAL30 For Astigmatism

Alcon introducerar TOTAL30 For Astigmatism
Alcon, en ledare ögonvårdsaktör tillkännagav idag lanseringen av  TOTAL30® for Astigmatism, den första och enda återanvändbara kontaktlinsen med Water Gradient-material för astigmatiska kontaktlinsanvändare.
 Total30 For Astigmatism
Med hjälp av Water Gradient-material, som först introducerades med DAILIES TOTAL1®-kontaktlinser, ger TOTAL30 en förstklassig upplevelse för kontaktlinsbärare enligt Alcon. TOTAL30 for Astigmatism är tillverkad av linsmaterial med vattengradient som möjliggör en gradvis ökning till nästan 100 % vatten på den yttersta ytan, så att ögat endast berörs av en mjuk fuktkudde. 

"Med tanke på att astigmatiska kontaktlinsbärare är mer benägna att uppleva torrhet och obehag har vi utvecklat TOTAL30 For Astigmatism för att ge återanvändbara astigmatiska linsbärare total komfort och beprövad stabilitet för exceptionell linsprestanda", säger Ian Bell, President of Global Business & Innovation på Alcon. "Dessa linser är unikt utformade för återanvändbara patienter med krävande behov och erbjuder ögonvårdspersonal Alcons senaste innovation för att locka kontaktlinsbärare."

Marknaden för återanvändbara linser som korrigerar för astigmatism är för närvarande 1,2 miljarder dollar och växer. Eftersom fler patienter med astigmatism bär återanvändbara kontaktlinser ger tillgången till TOTAL30 for Astigmatism inte bara Alcon en möjlighet att vinna marknadsandelar, utan kan också ge exceptionell komfort till linsbärarupplevelsen för dessa astigmatiska linsanvändare.


Detta är den tredje linsen som Alcon har introducerat under de senaste 24 månaderna för den snabbväxande kategorin toriska linser, inklusive två endagslinser: DAILIES TOTAL1 For Astigmatism och PRECISION1® For Astigmatism.

TOTAL30 for Astigmatism kommer att vara allmänt tillgänglig i USA och Europa med början i början av 2023 och lanseringen kommer att expandera till fler globala marknader under året.

Onsdag 14 december 2022

Biotrue Hydration Boost ögondroppar

Bausch + Lomb har fått godkännande från FDA för produkten Biotrue Hydration Boost Contact Lens Rehydrating drops, som är rehydrerande ögondroppar för användning tillsammans med mjuka och hårda kontaktlinser. Biotrue Hydration Boost Kontaktlinsdroppar innehåller bland annat hyaluronan, en fuktgivare som finns naturligt i ögat. 

Biotrue Hydration Boost ögondroppar

Biotrue Hydration Boost Contact Lens Rehydrating drops, som är utformade för att ge linserna upp till åtta timmars fukt, väntas vara tillgängliga under första halvåret 2023.

Måndag 29 augusti 2022

Adidas utvecklar smarta kontaktlinser med Mojo Vision

Utvecklaren av augmented reality-kontaktlinser Mojo Vision har samarbetat med Adidas och flera andra fitnessmärken för att nå ut med sin dataspårande ögonlins till konsumentmarknaden. Företaget tillkännagav också $45 miljoner i ny finansiering för att nå sin totala investering på $205 miljoner.

Mojos ögonstyrda smarta kontaktlinser har en inbyggd display som gör det möjligt att lägga över träningsprestandadata och AR-grafik utan att helt skymma användarens naturliga synfält. Mojo Vision – vars produkter ännu inte är till salu och fortfarande är i FoU-fasen – tillkännagav nya sammarbeten med Adidas Running, social golf-app 18Birdies, skid- och snowboardanalysapp Slopes, cykel- och vandringskartappen Trailforks och sensorinbäddad yogaapparel.

Bland investerarna i Mojo Vision finns Amazons Alexa Fund och Liberty Global Ventures, företaget deltog också i Disney Accelerator-programmet 2021. Förutom att verka på sport/fitnessmarknaden är Mojo också en del av FDA:s program för medicintekniska applikationer.

Onsdag 17 augusti 2022

Smarta kontaktlinser som kan diagnostisera cancer från tårar

Amerikanska forskare har utvecklat en kontaktlins som kan hjälpa till att tidigt upptäcka cancer med hjälp av tårar och hjälpa till med behandlingen.

Den nya linsen, utvecklad av teamet vid Terasaki Institute for Biomedical Innovation (TIBI) i Kalifornien, kan fånga och upptäcka exosomer, de nanometerstora vesiklar som finns i kroppssekret som har potential att vara diagnostiska cancerbiomarkörer.

Dessa smarta kontaktlinserna designades med mikrokammare bundna till antikroppar som kan fånga exosomer som finns i tårar. Denna antikroppskonjugerade signalmikrokammarkontaktlins (ACSM-CL) kan färgas för detektion med nanopartikelmärkta specifika antikroppar för selektiv visualisering.

Exosomer bildas i de flesta celler och utsöndras i många kroppsvätskor, såsom plasma, saliv, urin och tårar. Exosomer kan transportera olika biomolekyler mellan celler.

TIBI-teamet tog fram sin ACSM-CL för att fånga exosomer från tårar, en optimal och renare källa till exosomer än blod, urin och saliv.

Fredag 17 juni 2022

Johnson & Johnson Vision lanserar Acuvue Oasys Max 1-Day

Johnson & Johnson Vision har fått FDA-godkännande, Health Canada-godkännande och genomfört CE-märkta aktiviteter för sina senaste kontaktlinser, Acuvue Oasys Max 1-Day och Acuvue Oasys Max 1-Day Multifocal. Linserna kommer finnas tillgängliga i sfäriska och multifokala varianter och är designade för att möta flera synkorrigeringsbehov. 

De nya linserna förväntas bli tillgängliga i USA, Kanada och i flera av europeiska länder under hösten.

Onsdag 15 juni 2022

Bausch + Lomb lanserar Revive

 

Bausch + Lomb tillkännagav idag den amerikanska lanseringen av Revive™, en ny familj av anpassningsbara mjuka kontaktlinser. Linserna finns tillgängliga i sfäriska, toriska, multifokala och multifokala toriska alternativ. Revive™ är designade för att möta synbehoven hos flertalet av patienter.

Revive™ anpassade mjuka linser är gjorda av ett icke-joniskt material som gör att linserna kan bäras dagligen i upp till tre månader. 

Fredag 3 juni 2022

Biotrue Hydration Plus Multi-Purpose Solution

Bausch + Lomb tillkännagav idag den amerikanska lanseringen av Biotrue® Hydration Plus Multi-Purpose Solution. Den nya kontaktlinslösningen, som är formulerad med bioinspirerade ingredienser, ger mer fukt på linserna, utmärkt rengöring och ett trippelt desinfektionssystem som hjälper till att leverera desinfektion.

Biotrue Hydration Plus Multi-Purpose Solution

Inspirerad av ögats biologi innehåller Biotrue® Hydration Plus 25 % mer hyaluronan (HA), en fuktighetskräm som finns naturligt i tårar för att hjälpa till att fukta kontaktlinserna. Den nya lösningen innehåller också en kombination av ingredienser som kalium och erytritol. Biotrue® Hydration Plus är den enda kontaktlinslösningen som innehåller HA, erytritol och kalium.

Fredag 22 april 2022

Återvinning av kontaktlinser

Bausch + Lomb, tillkännagav idag att ONE by ONE och Biotrue® Eye Care Recycling-program totalt har återvunnit 48 235 850 miljoner enheter, eller 131 609 kg av använda kontaktlinser och ögonvård/linsvårdsmaterial, vilket motsvarar vikten av cirka 31 elefanter. Båda programmen möjliggörs genom ett samarbete med TerraCycle®, en världsledare inom insamling och återanvändning av svåråtervunnat avfall från konsumenter.

Läs mer för information om hur man ska återvinna kontaktlinser.

Bausch + Lomb

Fredag 4 februari 2022

Är endagslinser eller månadslinser bäst?

Det finns ett stort utbud när det gäller kontaktlinser idag, men vad är skillnaden mellan dom olika linstyperna och vilken typ av lins är bäst?

Månadslinser

Vi går igenom för och nackdelar med endagslinser och månadslinser och förklarar skillnaderna mellan dom olika typerna. Läs mer här: Endagslinser eller månadslinser

Tisdag 11 januari 2022

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism

Alcon har tillkännagivet lanseringen av DAILIES TOTAL1 for Astigmatism, den första och enda Water Gradient-kontaktlinsen för patienter med astigmatism. Linserna kommer att finnas tillgängliga i USA från och med mars.

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism

Lansering utökar Alcons portfölj av endagslinser, som redan inkluderar DAILIES TOTAL1 och DAILIES TOTAL1 Multifocal. Alcon uppskattningar visar att toriska linser är det snabbast växande linssegmentet på kontaktlinsmarknaden. Detta innebär en stor möjlighet eftersom ett litet antal astigmatiska patienter för närvarande bär toriska kontaktlinser: uppskattningsvis 32 procent av kontaktlinsbärare har astigmatism, men bara 10 procent av dem bär toriska linser.

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism är den första och enda toriska endagslinsen för engångsbruk med vattengradient-ytmaterial. Detta linsmaterial har en gradvis ökning av vattenhalten som närmar sig 100 % vatten på ytan, så allt som rör ögat är en fuktkudde.

Linserna har även två andra teknologier från Alcon:

PRECISION BALANCE 8|4 ® linsdesign: Detta är den beprövade stabilitetsteknologin som används i både PRECISION1 och AIR OPTIX plus HydraGlyde. DAILIES TOTAL1 for Astigmatism är designad för att lösa sig på i genomsnitt 37 sekunder.

SmarTears-teknologi: Frigör en ingrediens som finns naturligt i tårar som hjälper till att stabilisera lipidskiktet i tårfilmen.

DAILIES TOTAL1 for Astigmatism kommer att finnas tillgänglig i USA med hela 2 300 parametrar från och med mars 2022. När de väl etablerats där förväntas linserna rulla ut till ytterligare marknader i slutet av 2022.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2023 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram