Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Nyheter om linserhttps://www.alltomlinser.se/blogg/linser.asp
Facebook Instagram

Nyheter om linser

Onsdag 22 september 2021

Menicon lanserar Miru 1day UpSide

Menicon har lanserat Miru 1day UpSide som är en endagslins tillverkad av silikonhydrogel med SmartTouch förpackning. Miru 1day UpSide är Menicons första endagslins med silikonhydrogelobjektiv som använder Menisilk Air och NanoGloss Pro teknik. SmartTouch -förpackningen innebär också att varje lins vetter åt rätt håll och kan tas ur och sättas in utan att patienten vidrör linsens inre yta.

Miru 1day UpSide

Miru 1day UpSide linsen finns som multifokal lins, en torisk version kommer att introduceras så småningom.

Torsdag 9 september 2021

Acuvue Abiliti 1-Day

Acuvue Ability 1-Day
Johnson & Johnson Vision har fått godkännande för linsen ACUVUE Abiliti 1-Day Soft Therapeutic Lenses for Myopia Management av Health Canada, linsen är speciellt utformat för barn mellan 7 till 12 år.

Abiliti 1-Day endagslinser utökar J&J Vision-portföljen för behandling av barn med närsynthet. Tidigare i år godkände FDA Abiliti Overnight, designad och anpassad för att omforma hornhinnan medan du sover.

Närsynthet är en kronisk och progressiv sjukdom som utgör det största ögonhälsohotet under 2000 -talet. Barn under 12 år som får diagnosen närsynthet löper större risk att utveckla hög närsynthet, vilket kan leda till synshotande sjukdomar senare i livet.

Torsdag 24 juni 2021

Bausch + Lomb utökar parametrar för linsen Bausch + Lomb ULTRA Multifocal For Astigmatism

Bausch + Lomb meddelade idag lansering av utvidgade parametrar för Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism. Linsen kommer nu även finnas tillgänglig i cylinderparameter: -2.25D och -2.75D.
Bausch + Lomb ULTRA Multifocal For Astigmatism

Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism-linser

"Vi är fokuserade på att fortsätta att förbättra och bygga vidare på vår produktportfölj. Bausch + Lomb ULTRA® Multifocal for Astigmatism var speciellt utformade för att tillgodose synbehovet hos patienter med både astigmatism och presbyopi. Nu med de ökade parametrarna kan  fler personer med astigmatism och presbyopi ha möjlighet att uppleva fördelarna som dessa linser" säger Joe Gordon, USA: s VD, Bausch + Lomb.

Bara i USA finns det uppskattningsvis ca 32 miljoner människor som har både astigmatism och presbyopi. Historiskt så har det funnits få alternativ för dessa personer att korrigera synfelen med mjuka kontaktlinser.

Torsdag 27 maj 2021

CooperVision har fått CE-märkning för sina DreamLite nattlinser

Dreamlight
CooperVision, utvecklade DreamLite-nattlinser för att sakta ner progressionen av närsynthet(myopi) hos barn med en refraktion på -0,75 D till -5,00 D. DreamLite nattlinser finns nu att tillgå över hela Europa, Mellanöstern och i Kina, enligt CooperVision.

Torsdag 29 april 2021

Alcon Total 30 - Ny lins!

Alcon
Alcon planerar att lansera linsen Alcon Total 30 under år 2022, linsen ska vara konstruerad för att hålla i 30 dagar och använder samma vattengradientteknik som linsen Dailies Total 1.
Total 30

Ytegenskaperna för Alcon Total 30 är utformade för att efterlikna hornhinnans yta. Detta ska i slutändan göra att linsen blir mer robust och att linsytan förblir fri från bakterier och lipidavlagringar under en längre tid.

Tisdag 27 april 2021

Mister Spex börsnoteras

Mister Spex

Enligt Reuters så förbereder sig den tyska E-handlaren Mister Spex för en börsnotering i Frankfurt.

Den tyska online-glasögonhandlaren Mister Spex förbereder sig för en börsnotering i Frankfurt i juli som kan värdera företaget till mer än 1 miljard euro (1,2 miljarder dollar).

Mister Spex säljer glasögon, solglasögon och kontaktlinser online och arbetar med lokala optiker för syntester. Det driver också ett litet antal egna butiker. År 2019 rapporterade företaget en omsättning på 139 miljoner euro och en vinst på 2 miljoner euro.

Mister Spex ägs idag av Dirk Graber, Mirko Caspar och investerare, bl a Goldman Sachs, DN Capital, Scottish Equity Partners och XAnge.

Källa: Reuters.com

Tisdag 20 april 2021

Bausch Lomb INFUSE

Bausch + Lomb lanserade endagslinsen Bausch + Lomb INFUSE förra året i USA. Linsen har ProBalance Technology som ska ge bekväm syn under hela dagen och linsen sägs behålla 96% av dess fukt under hela 16 timmar. Vi i dagsläget tyvärr ingen uppgift om när och om dessa linser kommer att lanseras i Sverige.
Bausch + Lomb INFUSE

Onsdag 14 april 2021

Acuvue Theravision with Ketotifen

Johnson & Johnson Vision har fått godkännande i Japan för sina läkemedelsfrisättande kontaktlinser som kombinerar synkorrigering och lindring av allergisk ögonklåda.

Acuvue Theravision with Ketotifen

Johnson & Johnson tillkännagav godkännande från det japanska ministeriet för hälsa, arbete och välfärd (MHLW) för den första och enda synkorrigeringskontaktlinsen som lindrar allergisk ögonklåda: Acuvue Theravision with Ketotifen. Linsen innehåller ketotifen, en H1-histaminreceptorantagonist för att förhindra klåda i samband med ögonallergier.

"Detta godkännande markerar ytterligare en viktig milstolpe i Johnson & Johnson Visions arv av att ompröva vad som är möjligt med kontaktlinser och föra fram innovationer som hjälper ögonvårdspersonal att bättre tillgodose behoven hos sina patienter runt om i världen", Xiao-Yu Song, MD, doktor , Globalt chef för forskning och utveckling, Johnson & Johnson Vision, sade i ett pressmeddelande från företaget. "Vårt mål på 
Johnson & Johnson Vision är att ändra banan för ögons hälsa och vi kommer att fortsätta driva ny innovation och teknik som korrigerar, förbättrar och återställer människors syn under deras livstid."

Kliande ögonallergi kan påverka synen, och detta blir ännu mer problematiskt för användare av kontaktlinser. Data visar att 8 av 10 kontaktlinsbärare känner sig frustrerade när deras ögonallergi stör normalt kontaktlinsbärande. Acuvue Theravision with Ketotifen kan hjälpa patienter som vill fortsätta att ha kontaktlinser under allergisäsongen.

"Över 40 procent av människorna lider av ögonallergi, och av dem känner 80 procent frustration när allergier stör kontaktlinsanvändandet", säger Dr. Brian Pall, OD, MS, FAAO, chef för klinisk vetenskap, Johnson & Johnson Vision Care . "Vi är stolta över att presentera en ny kontaktlins som samtidigt ger synkorrigering och lindring av allergisk ögonklåda utan behov av ögondroppar."

Johnson & Johnson Vision arbetar med hälso- och sjukvårdsmyndigheter över hela världen för att få ut Acuvue Theravision with Ketotifen på marknaden.

Tisdag 16 mars 2021

Acuvue Oasys Multifocal med Pupil Optimized Design

Johnson & Johnson Vision introducerar nya linsen Acuvue® Oasys Multifocal med Pupil Optimized Design och utökar Acuvue Oasys portföljen med erbjudanden för patienter med presbyopi.

Acuvue Oasys Multifocal bygger på Acuvue Oasys plattformen. Linsen inkluderar Pupil Optimized Design-teknik, som idag redan används i 1 Day Acuvue Moist Multifocal, linsen är utformad för skarp, tydlig och tillförlitlig syn på alla avstånd, vilket gör det möjligt för patienter med presbyopi att se bra på alla avstånd.

Acuvue Oasys Multifocal

Linsen har redan lanserats i både USA och Kanada. Vi har för närvarande inga uppgifter om när och om denna lins kommer att lanseras på den svenska marknaden.

Onsdag 10 februari 2021

Behöver du progressiva glasögon?

För de allra flesta så börjar synen försämras i 40-årsåldern. Det är främst seendet på nära håll som försämras och ofta i samband med läsning. Det är här de progressiva glasögonen kommer till sin rätt. Läs mer om hur progressiva glasögon kan hjälpa dig!

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2021 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram