Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Nyheterhttps://www.alltomlinser.se/blogg/linser.asp
Facebook Instagram

Nyheter om linser

Tisdag 4 februari 2020

Nytt uppdaterat mobilsök på Alltomlinser.se!

Nu har vi lanserat vårt uppdaterade mobilsök med förbättrad funktionalitet. Vi har med denna uppdatering lagt in möjligheten att söka på fler sätt än tidigare efter sina linser. Det nya söket gör det möjligt att både söka med fritext och få upp förslag på linser som kan vara relevanta för sin sökfras, men även att som tidigare kunna scrolla ner till önskad lins via dropdown-söket.

Vi har även lagt in en short-list till de mest populära linserna som söks efter på Allt om Linser, för att göra det ännu mer enkelt att snabbt hitta till den lins man eftersöker. Gå gärna in och pröva den nya funktionaliteten och tveka inte att höra av dig om du hittar något som inte fungerar som det ska eller om du har förslag på ännu fler förbättringar.

Tisdag 12 november 2019

Hur går en synundersökning för barn till?

Vad är det för skillnad på en synundersökning för barn och vuxna? Vi reder ut begreppen och ger dig en ordentlig genomgång om skillnaderna och vad du bör tänka på. Här kan du läsa allt om synundersökning för barn

Tisdag 5 november 2019

Vilka synkrav gäller för olika yrken?

Går du och funderar på att bli lokförare eller polis? Vet du vilka synkrav som gäller för dessa yrken? Vi har tagit fram en lista över populära yrken som det ställs krav på gällande din synskärpa. Läs mer om vad som gäller för just det yrke du är intresserad av här: https://www.alltomlinser.se/synkrav-yrken.asp

Tisdag 15 oktober 2019

Så källsorterar du dina kontaktlinser och linsförpackningar!

Du är väl inte en av dem som bidrar med att öka tillförseln av mikroplaster till våra hav genom att spola ner dina använda kontaktlinser?! Bra, då kan vi hjälpa dig ytterligare med följande guide till vad du ska tänka på när du återvinner dina använda kontaktlinser och linsförpackningar.  

Tisdag 11 december 2018

Stabila linser - för dig med kraftig astigmatism, torra ögon mm

Stabila linserStabila linser kan vara ett bra alternativ för dig som lider av kraftig astigmatism eller har någon typ av ögonsjukdom, exempelvis keratokonus. Även du som har torra ögon kan fördelaktigt använda stabila linser. Här kan du läsa mer om fördelarna med stabila linser

Torsdag 29 november 2018

Börjar du få ålderssynthet? Prova progressiva linser!

Progressiva linserIdag är det väldigt smidigt att korrigera ålderssyntehet med progressiva linser. Denna typ av linser delas upp i multifokala linser och bifokala linser. Multifokala linser är dock ett bra alternativ för dig som idag använder progressiva glas och läsglasögon. Här kan du läsa mer om progressvia och multifokala linser.

Onsdag 21 november 2018

Veckolinser - kanske något för dig?!

VeckolinserEndagslinser är smidiga att använda då du enkelt sätter i ett nytt par varje dag och slänger dem på kvällen när du går och lägger dig. Dock är kostnaden för endagslinser dyrare än för exempelvis månadslinser. Månadslinser kan å andra sidan kännas något krångligare att använda då de kräver mer skötsel. Om du går i dessa tankar så kan veckolinser kanske vara något för dig. Här går vi igenom allt du behöver veta om veckolinser.

Fredag 16 november 2018

Får vi bättre syn av blåbär och morötter?

Kost och ögonhälsaAtt det du äter påverkar din hälsa är nog alla medvetna om, men att det även kan ha en effekt på ditt seende är det nog inte lika många som är medvetna om. Vilka livsmedel är det då som hjälper oss förbättra vår syn? Är morötter så bra som vi alltid trott när det gäller vårt mörkerseende? Hur kan blåbär påverka vår syn? Vi reder ut en del av de påståenden som florerar i media och ser även över några gamla myter. Här kan du läsa mer om hur din kost påverkar synen.

Tisdag 13 november 2018

Avaira - Månadslinser från CooperVision

Avaira VitalityAvaira kontaktlinser tillverkas av silikonhydrogel med Aquaform-teknologin. Denna teknik gör det möjligt för linsen att släppa igenom mer syre till ögat vilket gör att ögonen hålls naturligt fuktiga. Du kan läsa mer om de olika modeller som finns att tillgå nedan.

Avaira Toric
Avaira Vitality

Torsdag 8 november 2018

Air Optix - Linser från Alcon

Air Optix AquaAir Optix är en populär kontaktlins från Alcon (Ciba Vision). Kontaktlinsen kommer i ett flertal olika modeller och är en av de mer populära månadslinserna på marknaden men finns även som dygnet-runt-lins. Läs mer om de olika modellerna via länkarna nedan.

Air Optix EX
Air Optix Plus HydraGlyde
Air Optix for Astigmatism
Air Optix Night & Day Aqua

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Partners | Öppet köp | Press | RSS | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2020 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram