Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Nyheter om linserhttps://www.alltomlinser.se/blogg/linser.asp
Facebook Instagram

Nyheter om linser

Torsdag 29 april 2021

Total 30 - Ny lins från Alcon

Alcon
Alcon planerar att lansera linsen Total 30 under år 2022, linsen ska vara konstruerad för att hålla i 30 dagar och använder samma vattengradientteknik som linsen Dailies Total 1.

Ytegenskaperna för Total 30 är utformade för att efterlikna hornhinnans yta. Detta ska i slutändan göra att linsen blir mer robust och att linsytan förblir fri från bakterier och lipidavlagringar under en längre tid.

Tisdag 27 april 2021

Mister Spex börsnoteras

Mister Spex

Enligt Reuters så förbereder sig den tyska E-handlaren Mister Spex för en börsnotering i Frankfurt.

Den tyska online-glasögonhandlaren Mister Spex förbereder sig för en börsnotering i Frankfurt i juli som kan värdera företaget till mer än 1 miljard euro (1,2 miljarder dollar).

Mister Spex säljer glasögon, solglasögon och kontaktlinser online och arbetar med lokala optiker för syntester. Det driver också ett litet antal egna butiker. År 2019 rapporterade företaget en omsättning på 139 miljoner euro och en vinst på 2 miljoner euro.

Mister Spex ägs idag av Dirk Graber, Mirko Caspar och investerare, bl a Goldman Sachs, DN Capital, Scottish Equity Partners och XAnge.

Källa: Reuters.com

Tisdag 20 april 2021

Bausch Lomb INFUSE

Bausch + Lomb lanserade endagslinsen Bausch + Lomb INFUSE förra året i USA. Linsen har ProBalance Technology som ska ge bekväm syn under hela dagen och linsen sägs behålla 96% av dess fukt under hela 16 timmar. Vi i dagsläget tyvärr ingen uppgift om när och om dessa linser kommer att lanseras i Sverige.
Bausch + Lomb INFUSE

Onsdag 14 april 2021

Acuvue Theravision with Ketotifen

Johnson & Johnson Vision har fått godkännande i Japan för sina läkemedelsfrisättande kontaktlinser som kombinerar synkorrigering och lindring av allergisk ögonklåda.

Acuvue Theravision with Ketotifen

Johnson & Johnson tillkännagav godkännande från det japanska ministeriet för hälsa, arbete och välfärd (MHLW) för den första och enda synkorrigeringskontaktlinsen som lindrar allergisk ögonklåda: Acuvue Theravision with Ketotifen. Linsen innehåller ketotifen, en H1-histaminreceptorantagonist för att förhindra klåda i samband med ögonallergier.

"Detta godkännande markerar ytterligare en viktig milstolpe i Johnson & Johnson Visions arv av att ompröva vad som är möjligt med kontaktlinser och föra fram innovationer som hjälper ögonvårdspersonal att bättre tillgodose behoven hos sina patienter runt om i världen", Xiao-Yu Song, MD, doktor , Globalt chef för forskning och utveckling, Johnson & Johnson Vision, sade i ett pressmeddelande från företaget. "Vårt mål på 
Johnson & Johnson Vision är att ändra banan för ögons hälsa och vi kommer att fortsätta driva ny innovation och teknik som korrigerar, förbättrar och återställer människors syn under deras livstid."

Kliande ögonallergi kan påverka synen, och detta blir ännu mer problematiskt för användare av kontaktlinser. Data visar att 8 av 10 kontaktlinsbärare känner sig frustrerade när deras ögonallergi stör normalt kontaktlinsbärande. Acuvue Theravision with Ketotifen kan hjälpa patienter som vill fortsätta att ha kontaktlinser under allergisäsongen.

"Över 40 procent av människorna lider av ögonallergi, och av dem känner 80 procent frustration när allergier stör kontaktlinsanvändandet", säger Dr. Brian Pall, OD, MS, FAAO, chef för klinisk vetenskap, Johnson & Johnson Vision Care . "Vi är stolta över att presentera en ny kontaktlins som samtidigt ger synkorrigering och lindring av allergisk ögonklåda utan behov av ögondroppar."

Johnson & Johnson Vision arbetar med hälso- och sjukvårdsmyndigheter över hela världen för att få ut Acuvue Theravision with Ketotifen på marknaden.

Tisdag 16 mars 2021

Acuvue Oasys Multifocal med Pupil Optimized Design

Johnson & Johnson Vision introducerar nya linsen Acuvue® Oasys Multifocal med Pupil Optimized Design och utökar Acuvue Oasys portföljen med erbjudanden för patienter med presbyopi.

Acuvue Oasys Multifocal bygger på Acuvue Oasys plattformen. Linsen inkluderar Pupil Optimized Design-teknik, som idag redan används i 1 Day Acuvue Moist Multifocal, linsen är utformad för skarp, tydlig och tillförlitlig syn på alla avstånd, vilket gör det möjligt för patienter med presbyopi att se bra på alla avstånd.

Acuvue Oasys Multifocal

Linsen har redan lanserats i både USA och Kanada. Vi har för närvarande inga uppgifter om när och om denna lins kommer att lanseras på den svenska marknaden.

Onsdag 10 februari 2021

Behöver du progressiva glasögon?

För de allra flesta så börjar synen försämras i 40-årsåldern. Det är främst seendet på nära håll som försämras och ofta i samband med läsning. Det är här de progressiva glasögonen kommer till sin rätt. Läs mer om hur progressiva glasögon kan hjälpa dig!

Onsdag 10 februari 2021

Precision 1 och Precision 1 For Astigmatism - Nya linser från Alcon

Precision 1 linserna är utformade för att ge komfort hela dagen. Smartsurface-tekniken innebär att varje lins har ett tunt lager fukt på ytan, vilket ger en stor komfort. Linserna kommer att finnas i styrka från -12 till +8, diameter på 14,2 mm och en baskurva på 8,3. Precision 1 är en silikonhydrogellins tillverkade av materialet Verofilcon A.

Precision 1Precision 1 for Astigmatism

Läs mer om Precision 1

Läs mer om Precision 1 for Astigmatism

Tisdag 9 februari 2021

Biofinity Toric Multifocal - Ny lins!

Under våren lanserar CooperVision linsen Biofinity Toric Multifocal som är en multifokal dygnet-runt lins som korrigerar presbyopi och astigmatism.

Biofinity Toric Multifocal är godkänd att bäras i upp till 30 dagar (29 nätter) i sträck och kombinerar komfort, beprövad optisk design och pålitlig teknik från Biofinity Toric och Biofinity Multifocal.

Biofinity Toric Multifocal

Läs mer Biofinity Toric Multifocal

Tisdag 9 februari 2021

Air Optix Colors - 3 nya färger!

Air Optix Colors finns nu tillgänglig i hela 12 färger. Dom 3 nya färgerna är True Sapphire, Amethyst och Turkos. Sedan tidigare så finns Air Optix Colors även i Grå, Blå, Grön, Pure Hazel, Brun, Sterling Grey, Brilliant Blue , Gemstone Green och Honey.

Air Optix Colors

Läs mer om Air Optix Colors

Tisdag 4 februari 2020

Nytt uppdaterat mobilsök på Alltomlinser.se!

Nu har vi lanserat vårt uppdaterade mobilsök med förbättrad funktionalitet. Vi har med denna uppdatering lagt in möjligheten att söka på fler sätt än tidigare efter sina linser. Det nya söket gör det möjligt att både söka med fritext och få upp förslag på linser som kan vara relevanta för sin sökfras, men även att som tidigare kunna scrolla ner till önskad lins via dropdown-söket.

Vi har även lagt in en short-list till de mest populära linserna som söks efter på Allt om Linser, för att göra det ännu mer enkelt att snabbt hitta till den lins man eftersöker. Gå gärna in och pröva den nya funktionaliteten och tveka inte att höra av dig om du hittar något som inte fungerar som det ska eller om du har förslag på ännu fler förbättringar.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2021 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram