Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Nyheterlinser.asp ⤏ 
augusti 2022
Facebook Instagram

Måndag 29 augusti 2022

Adidas utvecklar smarta kontaktlinser med Mojo Vision

Utvecklaren av augmented reality-kontaktlinser Mojo Vision har samarbetat med Adidas och flera andra fitnessmärken för att nå ut med sin dataspårande ögonlins till konsumentmarknaden. Företaget tillkännagav också $45 miljoner i ny finansiering för att nå sin totala investering på $205 miljoner.

Mojos ögonstyrda smarta kontaktlinser har en inbyggd display som gör det möjligt att lägga över träningsprestandadata och AR-grafik utan att helt skymma användarens naturliga synfält. Mojo Vision – vars produkter ännu inte är till salu och fortfarande är i FoU-fasen – tillkännagav nya sammarbeten med Adidas Running, social golf-app 18Birdies, skid- och snowboardanalysapp Slopes, cykel- och vandringskartappen Trailforks och sensorinbäddad yogaapparel.

Bland investerarna i Mojo Vision finns Amazons Alexa Fund och Liberty Global Ventures, företaget deltog också i Disney Accelerator-programmet 2021. Förutom att verka på sport/fitnessmarknaden är Mojo också en del av FDA:s program för medicintekniska applikationer.

Onsdag 17 augusti 2022

Smarta kontaktlinser som kan diagnostisera cancer från tårar

Amerikanska forskare har utvecklat en kontaktlins som kan hjälpa till att tidigt upptäcka cancer med hjälp av tårar och hjälpa till med behandlingen.

Den nya linsen, utvecklad av teamet vid Terasaki Institute for Biomedical Innovation (TIBI) i Kalifornien, kan fånga och upptäcka exosomer, de nanometerstora vesiklar som finns i kroppssekret som har potential att vara diagnostiska cancerbiomarkörer.

Dessa smarta kontaktlinserna designades med mikrokammare bundna till antikroppar som kan fånga exosomer som finns i tårar. Denna antikroppskonjugerade signalmikrokammarkontaktlins (ACSM-CL) kan färgas för detektion med nanopartikelmärkta specifika antikroppar för selektiv visualisering.

Exosomer bildas i de flesta celler och utsöndras i många kroppsvätskor, såsom plasma, saliv, urin och tårar. Exosomer kan transportera olika biomolekyler mellan celler.

TIBI-teamet tog fram sin ACSM-CL för att fånga exosomer från tårar, en optimal och renare källa till exosomer än blod, urin och saliv.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram