Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ Öppet köphttps://www.alltomlinser.se/oppet-kop/oppet-kop.asp
Facebook Instagram

Öppet köp och bytesrätt vid köp av linser online

  • 1.
  • 207 kr207
  • Mister Spex

Prisjämför fler Focus Dailies linser


En fördel som skiljer nätåterförsäljarna gentemot vanliga återförsäljare är lagen om ångerrätt. Handlar du över nätet så gäller lagen om distansavtal, vilket innebär att du har 14 dagars ångerrätt. Vilket skiljer sig från om du handlar i en vanlig butik där öppet köp inte alls är någon garanti.

Distansavtalet funkar så att du har ångerrätt i 14 dagar och säljaren har som skyldighet att betala tillbaka inom 30 dagar om du ångrar dig. Linser ska då dock vara i obruten originalförpackning och i intakt skick.

Observera att denna lag endast gäller vid köp från en svensk e-handelssajt. Om du handlar inom EU har du alltid en ångervecka på minst 7 arbetsdagar. Returrätt vid köp från länder utanför EU skiljer sig från land till land, och säljaren ska alltid informera om ångerrätten på sajten!

De senaste åren har många återförsäljare av linser startat sin verksamhet på Internet. Det är i dagsläget det enklaste och betydligt billigaste sättet att handla linser på.

Säkerhet

Det är dock många som känner en viss oro gällande e-handel och betalningssäkerheten då de i de flesta fall betalar varor eller tjänster med betalkort eller kreditkort. Att man känner en viss oro och osäkerhet för att lämna ut kontokortsnumret och dess giltighetstid är förståligt. Men hur säkert är det egentligen? Vi vill hävda att det är precis lika säkert att handla på Internet som i vanlig, fysisk butik. Om du betalar med betal- eller kreditkort vill säga. Det har hittills visat sig att det i själva verket inte är mer riskabelt att lämna ut sitt kortnummer vid köp på Internet än vid köp i traditionell butik.

Viktigt att tänka på när man handlar över nätet är att webbplatsen måste vara seriös och ha en hög säkerhetsnivå. Var alltid försiktig med att lämna ut viktig information om dina bankuppgifter o dylikt. Kolla även upp så att återförsäljaren har ett säkert system, så att dina personuppgifter inte kommer ut till en tredje part.

För att kunna göra en beställning krävs det på de flesta webbplatserna att man registrerar sig som medlem. Personuppgifter som lämnas till sajten då du gör din beställning som exempelvis namn, adress och personnummer hanteras av sajtägaren vilken även ansvarar för att dessa uppgifter endast används inom företagets datasystem och inte kommer ut till tredje part. Svenska Personuppgiftslagen (PUL) är till för att säkerställa att detta efterlevs.

Hos många återförsäljare går det oftast både att betala med antingen faktura eller kredit/bankkort

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram