Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Fråga optikernlinser-fragor.asp ⤏ 
Linser som ger god återfuktning
Facebook Instagram

Linser som ger god återfuktning

Torra, rinnande ögon och en brinnande önskan om att få plocka ur linserna för kvällen. Känner du igen dig?

Innehåll artikel

Många kämpar med att hitta rätt linser och för vissa så innebär det att man söker efter linser som återfuktar på ett bättre sätt och som bevarar fuktigheten genom hela dagen. Trots att många linstillverkare marknadsför sina produkter som återfuktande så kan man bli väldigt besviken då man väl provar dessa linser.

Trött på att undersöka och bli besviken? Vi har gjort jobbet åt dig. Här följer fem stycken linser - både dags- och månadslinser - som behåller fukten och som ger dig extra mycket komfort:

Biofinity

Det här är den mest utvecklade dygnet-runt-lins som finns i våra butiker. Enligt många så är det den lins som ger överlägset mest komfort - man känner knappt att den ligger på ögat. Linsen är tillverkad i materialet Aquaform och har ett vätskeinnehåll på 48%. Utöver detta så släpper den även igenom väldigt mycket syre till ögonen. Det finns helt klart anledningar till varför denna lins rekommenderas av optiker över hela världen som en lins att bära genom hela dygnet. Ett bra val!

Biofinity

Prisjämför och läs mer om Biofinity

Air Optix Night & Day Aqua

Det här är även det en lins som blivit godkänd att bära dygnet runt. Materialet som linsen är tillverkat av går under namnet silikon hydrogel - ett specialmaterial som ger ögonen frisk och fräsch luft och syre genom hela dagen (och alltså även under natten). Trots att bara - “bara” - en fjärdedel av denna linsmodell är gjord av vatten så menar många att den når upp till samma höga nivå som Biofinity vad gäller komfort och återfuktning. I samband med lanseringen i USA så marknadsförde tillverkaren Alcon linsen som: en lins som släpper igenom sex gånger mer syre än en vanlig lins. Det är emellertid ett påstående som får hänga lite i luften då det är svårt att bevisa.

Air Optix Night & Day Aqua

Prisjämför och läs mer om Air Optix Night & Day Aqua

Acuvue Oasys

Acuvue var först ut med innovationen Hydraclear - en teknologi som man nu, några år sedan, utvecklat till den lins som går under namnet Acuvue Oasys. Tanken med linsen var att skapa en lösning som möjliggjorde att en användare kunde bibehålla fuktigheten i ögonen under en hel arbetsdag - exempelvis framför en dator. Linsen skulle motverka obehaget som lätt uppstår i en miljö med torr luft; genom att släppa igenom mer syre så skulle ögonen återfuktas. En lyckad lösning och vidareutveckling! Man ska emellertid tänka på att denna lins inte ska bäras som en månadslins. Maximal effekt får man om man använder dem i två veckor och sedan köper nya.

Acuvue Oasys

Prisjämför och läs mer om Acuvue Oasys

Dailies Aquacomfort Plus

Med 69% (!) vätska så är Dailies Aquacomfort Plus den lins som innehåller överlägset mest vatten. Endagslinser har blivit extremt populära då de erbjuder en överlägsen komfort och en enklare hantering. Det är emellertid också något som syns i det högre priset. Det handlar dock om linser som ger dig en överlägsen återfuktning och som håller dina ögon pigga genom hela dagen. Detta genom ett speciellt medel som frigörs i samband med att du blinkar. Varje blinkning återfuktar: genialt! Har du tidigare använt dig av Focus Dailies och vill ha lite mer komfort så kan du med lätthet byta till denna lins istället. Detta utan att behöva åka förbi en optiker för en ny undersökning.

Dailies Aquacomfort Plus

Prisjämför och läs mer om Dailies Aquacomfort Plus

1-Day Acuvue Moist

Det blir en annan endagslins som kniper femteplatsen på vår ranking över linser med bäst fuktighet. 1-Day Acuvue Moist är ett bra alternativ för dig som söker ett par prisvärda linser som ger dina ögon bra återfuktning från morgon till kväll. Utöver den bra återfuktningen så skyddar de även mot solens farliga UVA och UVB- strålar. Är man dålig på att komma ihåg solglasögon så är dessa linser ett bra alternativ under sommaren. Vätskeinnehållet ligger på 58%.

1-Day Acuvue Moist

Prisjämför och läs mer om 1-Day Acuvue Moist

Är det mest fuktighet i månads- eller dagslinser?

Som du kanske har läst dig till redan så har dagslinser en högre fuktighet än månadslinser. Det betyder dock inte att dessa per se är bättre på att återfukta dina ögon. Linsmodellerna i fråga är utformade på helt olika sätt och månadslinser kräver en betydligt mer avancerad teknik för att de ska hålla i så lång tid.

Det är logiskt: en månadslins ska klara av samma arbete under trettio dagar som en dagslins ska göra under en dag - det är ganska givet att en sådan lins inte klarar av jobbet om den har en fuktighetsgrad på närmare 60-70%. Därför ser man också tekniker som nämnda Hydracare vid månadslinser - en teknologi som ger dina ögon syre och fuktighet genom ett helt dygn, i trettio dagar.

  • 1.
  • 364 kr364
  • Mister Spex

Prisjämför fler Biofinity linser


Erbjudanden endagslinser
Acuvue Oasys 1-day With HydraluxeAcuvue Oasys 1-day With Hydraluxe
1.689 kr
Lenson
Biomedics 1 Day Extra ToricBiomedics 1 Day Extra Toric
275 kr
Lenson
1 Day Acuvue Moist Multifocal1 Day Acuvue Moist Multifocal
331 kr
Lenson

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram