Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Fråga optikernlinser-fragor.asp ⤏ 
Linsabonnemang
Facebook Instagram

Linsabonnemang – Prenumerera på linser och kontaktlinser

För en del är ett linsabonnemang en smidig lösning som man fortsätter med år ut- och år in. För andra så ger en snabb undersökning ett svar om att linsabonnemang kanske inte är den ultimata vägen att gå. Det finns bättre sätt att skaffa linser på.

Innehåll artikel

Vad är ett linsabonnemang egentligen?

Ett linsabonnemang är en tjänst som många av de större optikkedjorna tillhandahåller. Har du någonsin varit med i en bokklubb så är upplägget likadant - fast istället för böcker så får du kontaktlinser. Du får helt enkelt - på ett givet datum varje månad - linser som du ska använda under just den månaden. Utöver detta så inkluderar abonnemanget även en synundersökning samt en konsultation hos en optiker. Givet är även att du hos denne får prova ut ett par linser som passar dina ögon och ditt synfel.

Linsabonnemang

Först och främst så ska vi peka på det uppenbara: linsabonnemang har fördelar. Det finns många som väljer den här lösningen och av goda skäl där bekvämligheten är en avgörande faktor. Det finns helt enkelt anledningar till varför den här tjänsten är populär. Men, den har även blivit sjunkande i popularitet på senare tid. Det är viktigt att poängtera. Vi tittar snabbt på fördelarna med ett abonnemang för linser:

Fördelar med ett linsabonnemang


 • - Mindre arbete
  Du får hela tiden nya linser direkt i din brevlåda och du får dem under samma datum. Du behöver inte hålla på att beställa nya eller i övrigt anstränga dig.

 • - Autogiro
  Pengarna du betalar dras direkt från ditt konto. Du behöver alltså heller inte hålla på att föra över pengar eller lägga in en faktura för betalning. Det är smidigt så klart.

 • - Undersökningar och rutinkontroller
  De flesta optiker som erbjuder den här tjänsten ger också kunderna regelbundna kallelser för att kontrollera synen och ögonen i övrigt. Man lämnas inte vind för våg: regelbunden uppföljning sker och detta med en cykel om ungefär var sjätte månad.

  Linsabonnemang

På det stora hela så är det en väldigt bra tjänst. Alla av de tre ovan nämnda fördelarna är så pass stora att de allena fyller upp de krav man som linsanvändare kan ha. Men, det finns även negativa sidor med denna lösning och vi anser dessa väga tyngre än fördelarna.

Nackdelar med ett linsabonnemang


 • - Priset
  Priset är betydligt högre än vad det blir om du beställer egna linser online. Tydligen ska en optiker ha väldigt mycket betalt för att packa en liten låda med linser till sina kunder. Detta till skillnad för vad nätbutiker tar för exakta samma tjänst…

 • - Sämre urval
  Optiker är bundna till olika producenters produkter. Det innebär att man erbjuder dessa lösningar och inga andra. Det finns i många fall bättre linser på marknaden som passar vissa ögon betydligt bättre än de man får i sitt abonnemang.

 • - Kundservice och support
  Den frågan är nästan obefintlig då det handlar om linsabonnemang. Ibland får man nästan intrycket av att deras jobb är klart så fort kunden skrivit in sig för ett autogiro och pengarna börjar rulla in på kontot. Jämför man med nätbutiker så finns en milsvid skillnad i bemötande och kundkontakt. Där får man snabbt svar, snabb hjälp och en service utöver det vanliga. Det är inte ovanligt att en lins går sönder eller spricker. Vad händer om du inte får tag på optikern genom ditt linsabonnemang? Tiden är ofta avgörande och via nätbutiker så garanteras du nya linser inom en dag. Det är, hårdraget, ungefär den tiden du får sitta i telefon för att överhuvudtaget komma i kontakt med en större kedja som tillhandahåller abonnemang för linser.

 • - Reklam och spam
  Du får räkna med några extra turer till pappersåtervinningen om du väljer ett abonnemang. Broschyrer om erbjudanden duggar tätt och det ramlar hela tiden in nya i brevlådan. Detsamma gäller för mailen. Många upplever att man går från en kund till lite av en kassako: de vill helst tjäna mer pengar på dig som linsanvändare.

Ska jag överväga ett abonnemang?

Ett linsabonnemang kan vara skönt och tryggt som alternativ till en ovan linsanvändare. Man få hela tiden linser löpande, man får undersökningar och man får en trygghet. Men, så fort man börjar få in en vana så bör man överväga att på egen hand beställa sina egna linser och därmed också spara mycket pengar. Beställ linser för några månader framåt och ställ ett alarm på klockan som visar då det börjar bli dags att beställa nya. Eller så använder du vår gratistjänst Prisbevakaren som påminner dig om när det är dags att köpa linser och vilken butik som har just dina linser till bäst pris. Du sparar både pengar - och slipper den förargliga reklamen.

Du kan även jämföra priser på ett helt annat sätt. Det ger dig också ekonomiska fördelar. Din optiker kommer förmodligen att fortsätta pusha för sin tjänst och att du ska förlänga abonnemanget. Så fort du kommit in i rutinerna i att beställa dina egna linser så kommer du aldrig att titta tillbaka igen, det är helt säkert.

 • 1.
 • 364 kr364
 • Mister Spex

Prisjämför fler Biofinity linser


Erbjudanden endagslinser
Clariti 1 Day MultifocalClariti 1 Day Multifocal
1.035 kr
Lenson
Dailies AquaComfort Plus ToricDailies AquaComfort Plus Toric
308 kr
Mister Spex
Acuvue 1-day Moist For AstigmatismAcuvue 1-day Moist For Astigmatism
799 kr
Mister Spex

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram