Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Glasögon på nätet/glasogon/ ⤏ 
Glasögonförsäkring
Facebook Instagram

Glasögonförsäkring

Ett par glasögon kan kosta flera tusen kronor och är således en stor ekonomisk investering. Det du betalar för dina nya glasögon ger dig dock fördelar som bra syn och förhoppningsvis om du valt rätt båge, även ett bra utseende.

Innehåll artikel

En glasögonförsäkring är därför i sammanhanget en liten utgift när du räknar in den extra trygghet en försäkring ger dig. Oavsett om du tappar dina glasögon i sjön, snubblar i trappan eller har en hund som ofta tuggar på saker i sin omgivning, så täcks du av din glasögonförsäkring. En försäkring för glasögon skyddar dig mot förlust eller skada och ger dig ett gott skydd vad du än råkat ut för.

glasögonförsäkring

Försäkring för glasögon - Villkor

Innan du väljer glasögonförsäkring rekommenderar vi dig att se över villkoren så att du vet exakt hur din försäkring fungerar vid en eventuell skada. Får du nya glasögon vid skada eller skickas de på reparation? Använder sig försäkringsbolaget av åldersavdrag? Hur länge gäller försäkringen? Täcker glasögonförsäkringen både båge och glas? Frågorna är många och viktiga att gå igenom innan du gör ditt val.

Självrisker för glasögonförsäkring

Det kan skilja ganska mycket mellan aktörerna på marknaden när det kommer till självrisker och premier. I de flesta fall har optikernas egna glasögonförsäkringar mer anpassade självrisker och premier jämfört med de generella försäkringsbolagen som oftast använder sina vanliga självrisker för lösöre.

Premier för glasögonförsäkring

Premien för en speciellt framtagen glasögonförsäkring kan hamna någonstans mellan 70 kr upp till 500 kr beroende på priset på de försäkrade glasögonen. För de vanliga försäkringsbolagen är det hemförsäkringens premie som gäller. En annan skillnad att ta i beaktan är hur länge försäkringen gäller. I de flesta fall så gäller en glasögonförsäkring i ett år medan ett par glasögon som försäkras via hemförsäkringen gäller under en längre period men med ett åldersavdrag.

Vanliga frågor om glasögonförsäkring

 • Jag har en drulleförsäkring som tillägg till min hemförsäkring, ska jag ändå teckna en separat glasögonförsäkring?

  Har du en drulleförsäkring så kommer du få ersättning vid skada eller om du tappar bort dina glasögon. Vi råder dig dock till att kontrollera vad du har för självrisk på din drulleförsäkring och jämföra detta med villkoren för en separat glasögonförsäkring.

 • Ska jag välja en försäkringen som min optiker erbjuder eller ska man teckna en försäkring separat via mitt försäkringsbolag?

  Finns inget standardsvar på denna frågan utan du får helt enkelt jämföra de olika försäkringarnas villkor och kostnad.

 • Vad kostar en glasögonförsäkring?

  Det skiljer sig mellan olika bolag, men någonstans mellan 70 - 500 kr. Kostnaden beror på priset på dina glasögon och försäkringarnas villkor. Om försäkringen har en låg självrisk så är oftast premien högre och vid hög självrisk så är premien lägre.

 • Vad exakt innebär åldersavdrag?

  Vissa försäkringar räknar av värdet på dina glasögon beroende på hur gamla dom är. Det innebär att om du skadar eller tappar bort dom så får du inte ersättning för hela inköpsvärdet.

 • 1.
 • 207 kr207
 • Mister Spex

Prisjämför fler Focus Dailies linser


Erbjudanden endagslinser
Dailies Total 1 For AstigmatismDailies Total 1 For Astigmatism
427 kr
Lenson
Dailies Total 1 MultifocalDailies Total 1 Multifocal
465 kr
Lenson
Dailies AquaComfort Plus MultifocalDailies AquaComfort Plus Multifocal
351 kr
Lenson

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram