Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ 
Hitta Optiker
 ⤏ 
Skåne län
Facebook Instagram
Legitimerade optiker i Skåne län hittar du enklast genom att ange ort eller postnummer nedan i vårt optikersök. Vi listar all nöd-
vändig information såsom öppettider, kontaktuppgifter, vägbeskrivning mm. som kan vara användbart inför din synundersökning.

Sök Optiker i Skåne län


Sök optiker via Län/Ort

Eller sök via PostNr:

Optiker info - Skånes län

Eftersom Skåne är ett av Sveriges folkrikaste landskap har de flesta större kedjor ett stort antal butiker i länet. De största är Klarsynt, Synsam och Synologen. Synologen startade 1990 i Klippan utanför Ängleholm, där de fortfarande har sitt huvudkontor. Även den mindre kedjan Glasögonmagasinet har de flesta av sina butiker i Skåne. Det finns även många optiker som inte tillhör någon kedja.

Ögonmottagningar finns på länets sjukhus. En ögonklinik finns på Skånes universitessjukhus i Malmö, där det bl.a utförs biomedicinsk och genetisk forskning. Ett privat alternativ är Capio Medoculars klinik i Malmö, som bedriver kirurgi mot grå starr och synfel.

På Sköldenborgs-institutet utanför Helsingborg fanns tidigare en optikerutbildning. Den startade 1958, varade i fyra år och gav en gesällesxamen. Senare kortades tiden till tre år. 1972 lades institutet ner, och utbildningen flyttade till Furulund. Där var den verksam fram till 1981.

I Malmö har Hoya Lens Sweden sin glasögonfabrik. Tidigare ägdes fabriken av Optikslip AB. Optikslip AB grundades 1963 av Kurt Anderson, och 1978 köptes av 50% av aktierna av det japanska Hoya. Sedan 2001 äger Hoya hela företaget, och Hoya är idag ett av världens största optikföretag. 110 personer arbetar på fabriken i Malmö.

I Skåne, som tidigare var en del av Danmark och alltid har haft nära förbindelser med kontinenten, finns några av våra äldsta avbildningar av ett par glasögon. De rör sig om kalkmålningar i kyrkorna i Everlöv och Andrarum, daterade till omkring 1500, och föreställer evangelisterna Matteus, Markus och Lukas iförda i s.k bågbrillor.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram