Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Nyheter../../linser.asp ⤏ 
Acuvue Theravision with Ketotifen
Facebook Instagram

Onsdag 14 april 2021

Acuvue Theravision with Ketotifen

Johnson & Johnson Vision har fått godkännande i Japan för sina läkemedelsfrisättande kontaktlinser som kombinerar synkorrigering och lindring av allergisk ögonklåda.

Acuvue Theravision with Ketotifen

Johnson & Johnson tillkännagav godkännande från det japanska ministeriet för hälsa, arbete och välfärd (MHLW) för den första och enda synkorrigeringskontaktlinsen som lindrar allergisk ögonklåda: Acuvue Theravision with Ketotifen. Linsen innehåller ketotifen, en H1-histaminreceptorantagonist för att förhindra klåda i samband med ögonallergier.

"Detta godkännande markerar ytterligare en viktig milstolpe i Johnson & Johnson Visions arv av att ompröva vad som är möjligt med kontaktlinser och föra fram innovationer som hjälper ögonvårdspersonal att bättre tillgodose behoven hos sina patienter runt om i världen", Xiao-Yu Song, MD, doktor , Globalt chef för forskning och utveckling, Johnson & Johnson Vision, sade i ett pressmeddelande från företaget. "Vårt mål på 
Johnson & Johnson Vision är att ändra banan för ögons hälsa och vi kommer att fortsätta driva ny innovation och teknik som korrigerar, förbättrar och återställer människors syn under deras livstid."

Kliande ögonallergi kan påverka synen, och detta blir ännu mer problematiskt för användare av kontaktlinser. Data visar att 8 av 10 kontaktlinsbärare känner sig frustrerade när deras ögonallergi stör normalt kontaktlinsbärande. Acuvue Theravision with Ketotifen kan hjälpa patienter som vill fortsätta att ha kontaktlinser under allergisäsongen.

"Över 40 procent av människorna lider av ögonallergi, och av dem känner 80 procent frustration när allergier stör kontaktlinsanvändandet", säger Dr. Brian Pall, OD, MS, FAAO, chef för klinisk vetenskap, Johnson & Johnson Vision Care . "Vi är stolta över att presentera en ny kontaktlins som samtidigt ger synkorrigering och lindring av allergisk ögonklåda utan behov av ögondroppar."

Johnson & Johnson Vision arbetar med hälso- och sjukvårdsmyndigheter över hela världen för att få ut Acuvue Theravision with Ketotifen på marknaden.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2021 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram