Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser ⤏ 
Blogg../../linser.asp ⤏ 
Avaira Sphere återkallas
Facebook Instagram

Tisdag 24 januari 2012

Avaira Sphere återkallas

Avaira SphereCooperVision har upptäckt att restämnet silikonolja finns kvar på vissa serier av Avaira Sphere varför de nu återkallas av tillverkaren. Oljan kan orsaka dimmig syn, ögonsmärta eller i värsta fall ögonskador som kräver medicinsk behandling. Viktigt att poängtera är att alla inte upplever samma symptom.

Om du använder dessa linser som idag säljs under följande varumärken: Enfilcon DK 100 Aspeheric, Eye Q All Day, My Vision Monthly eller Options Evolve, uppmanas du av Läkemedelsverket att kontakta din återförsäljare.

Du kan läsa all information om återkallelsen på CooperVisions webbplats.

Skicka en kommentar

1 kommentarer:

  • Hej,Spannande att silsacotyrelsen nu slappt pa restriktionerna. Kommer sakert fa se annu fler uppstickare som vill salja linser pa natet. Nagot som saklart gagnar oss konsumenter!/Eva

    /Fabiana

<< Allt om linser Nyheter - Start

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram