Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  Start
  Populära linser - Acuvue Advance
Facebook Instagram

Acuvue Advance

Acuvue Advance

Acuvue Advancekontaktlinser från Johnson and Johnson  • Kundbetyg 2.9/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Läs/skriv recensionerPrisjämför fler Acuvue Advance linser här

Acuvue Advance är den nya typen av kontaktlins från Johnson & Johnson och är en så kallad silikonhydrogellins. Linserna korrigerar astigmatism, brytningsfel, med en ny teknik, HydraClear. Linstypen passar utmärkt för användaren som dagligen vistas i miljöer med låg luftfuktighet. Linsen sitter på plats hela dagen och fortfarande vid dagens slut förblir synen bra, men framför allt är linsen ännu mjuk och bekväm, då den formar sig efter ögat.

Fördelen med silikonhydrogelmaterialiet, galyfilcon A, är att det släpper igenom en stor mängd syre till ögats hornhinna, vilket främjar ögats naturliga återfuktning. Ögat kan därför fortsätta att "andas" som vanligt, det blir till och med möjligt att ha linserna på sig när man sover.

Linserna innehåller också "komfortdroppar", som återfuktar ögat. De rekommenderas därför för personer med känsliga eller torra ögon. Linserna kan användas i upp till två veckor, hur länge du bör ha dem på dig per dag beror på din optikers rekommendationer.

Acuvue Advance blockerar dessutom effektivt UV-strålning. Den är en av ett fåtal linser som har ceritifierats som klass 1 av AOA (American Optometric Association). Detta gör linserna särskilt lämpliga för barn och tonåringar, eftersom de är särskilt känsliga för UV-ljus.

En nackdel med silikonhydrogellinser är att det lätt kan byggas upp lipidavlagringar på dem, vilket gör linserna obekväma och försämrar synskärpan. Detta kan motverkas genom att rengöra dem med rätt typ av linsvätska.

DETALJER Acuvue Advance

Tillverkare
Johnson & Johnson

Typ
Mjuk korttidslins (2 veckor)

Egenskaper
Bra komfort. Mjukt, återfuktande material.

Material
HydraClear (Galyfilcon A)

Styrka
(SPH/PWR) -12.00 till +8.00

Baskurva
(BC) 8.3 eller 8.7 mm

Diameter
(DIA) 14.0 mm Linsmaterial Hydraclear

Paketering
30 linser per askfrån 194kr till 194

Recensioner Acuvue Advance

Skriv recension »


Inga recensioner av Acuvue Advance hittades!
Bli först att skriva en recension genom att klicka på länken ovan.
Endagslinser
Daysoft SilkDaysoft Silk
Pris: 159 kr
Lensway
1 Day Acuvue Moist For Astigmatism1 Day Acuvue Moist For Astigmatism
Pris: 764 kr
Lenson
Soflens Daily DisposableSoflens Daily Disposable
Pris: 287 kr
YourLenses

Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund