Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ 
Hitta Optiker
 ⤏ 
Västra götalands län
Facebook Instagram
Är du i behov av ögonvård i Västra götalands län? Vi kan hjälpa dig hitta en optiker nära dig med hjälp av vår optikerkatalog. Använd det smidiga söket för att enkelt få fram en lista med optiker nära dig. Ange ort eller postnummer för att komma igång.

Sök Optiker i Västra Götalands län


Sök optiker via Län/Ort

Eller sök via PostNr:

Optiker info - Västra Götalands län

Västra Götaland är det län i Sverige som har näst störst befolkning. De flesta större optikerkedjor har många butiker i länet. Synologen är den största. Det är också här Aktuell Optik är starkast. Kedjan öppnade sin första butik i Alingsås 1992, med visionen att kunna erbjuda bra glasögon till ett lågt pris. Idag ligger huvudkontoret på Hisingen. Företagets expansion har dock hejdats på grund av ekonomiska svårigheter. 2008 begärde de rekonstruktion.

En annan kedja som har sitt ursprung i länet är Smarteyes, också den är en lågpriskedja. Kedjan startade 2007 på initiativ av industrikoncernen Mellby Gård AB, och den första butiken öppnade i Borås. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Kedjan har dock ännu inte lyckats nå sitt ursprungliga mål att öppna 40-50 butiker i hela landet.

Göteborg, som grundades av en av våra första kända glasögonbärare, Gustav II Adolf, har länge varit Sveriges fönster mot väster. På 60-talet var optikern Klas Nilsson och ögonläkaren Sölve Stenström i Göteborg de första att tillpassa cornealinser i Sverige. Detta bidrog till att kontaktlinsen fick sitt genombrott i hela landet. Till en början importerades linserna, sedan inleddes en inhemsk tillverkning av företag som Scanlens.

1992 öppnade den engelska optikerkedjan Crown Eyeglass sin första svenska butik i Göteborg, under namnet Direkt Optik. De har idag fler butiker i Sverige än de har i Storbritannien. Ännu mer framgångsrika var Specsavers, som etablerade sig 2005 genom att köpa upp Blic. De är nu en av de största kedjorna i Sverige, och har sitt huvudkontor i Göteborg.

En något annorlunda verklighet än den hos lågpriskedjorna hittar man hos företaget Sceye i Borås. Sceye samarbetar med den amerikanske modeskaparen Karim Rashid och tillverkar glasögon och solglasögon i titan och andra exklusiva material. Glasögonen är så gott som oförstörbara, och hör till de dyraste i världen.

På Uddevalla sjukhus finns en av Sveriges störta ögonkliniker, med omkring 50.000 besök per år. Ögonmottagningar finns på de flesta håll i länet, även privata alternativ.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram