Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ 
Hitta Optiker
 ⤏ 
Uppsala län
 ⤏ 
Uppsala
Facebook Instagram

Sök Optiker i Uppsala

Sök optiker via Län/Ort

Eller sök via PostNr:

Optiker i Uppsala

Totalt hittades 21 st. optiker i Uppsala
Direktlänk: Optiker i Uppsala

Optikens historik i Uppsala

I Uppsala, en av Sveriges största städer, har alla större kedjor butiker. Synoptik, Synsam och Klarsynt är störst. Här har också Se & Synas en butik, en mindre kedja som är en del av Synologen. Favoptic, som säljer glasögon billigt på nätet, har en mottagning för syndundersökningar i Uppsala.

En ögonklinik finns på Akademiska sjukhuset som bedriver forskning kring ögonsjukdomar. Även Capio Medocular har en ögonklinik i Uppsala, som är ansluten till landstinget och utför gråstarroperationer. Ett privat alternativ är Memira, som utför laserkirurgi.

På Uppsala Universitet förvaras ett par av Sveriges äldsta bevarade glasögon. Det gavs av magistraten av Augsburg till Gustav II Adolf i april 1632, när svenskarna gick in i Bayern under trettioåriga kriget. De är troligen tillverkade där årtiondet innan, men verkar aldrig ha använts.

I Uppsala ligger Rodenstock, en av Sveriges största glasögonleverantörer. Företaget grunades 1937 av den tyske köpmmanen Willi Drömer och hette då Uppsala Optik. 1955 öppnades företaget ett modernt sliperi. På 90-talet köptes de upp av det tyska Rodenstock, och glasögonproduktionen flyttades 2002 till Tyskland. Idag sker inslipning i Uppsala.


Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram