Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ 
Hitta Optiker
 ⤏ 
Östergötlands län
Facebook Instagram
Östergötlands legitimerade optiker hittar du enkelt med hjälp av vår optikerkatalog. Ange vilken stad eller vilket postnummer du vill ha information om så får du upp en utförlig lista med de optiker som finns i området. Kvalificerad ögonvård, endast några klick bort.

Sök Optiker i Östergötlands län


Sök optiker via Län/Ort

Eller sök via PostNr:

Optiker info - Östergötlands län

De flesta större kedjor finns i Östergötlands län. Synsam och Synologen har flest butiker. Det finns också många fristående optiker. En av medlemmarna i Synologen, Optiker Persson i Norrköping, var 2007 den första optiker som erbjöd laserkirurgi i Sverige. Det skedde i samarbete med Capio Medocular. Laserkirgurgi utförs även på ögonklinikerna vid Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping. En ögonmottagning finns dessutom i Motala.

I Borensberg utanför Motala startade 1956 en optikerutbildning. Skolan ägdes av Svergies Urmakarförbund, och eftersom många urmakare också sålde glasögon var det naturligt att starta en optikerutbildning på platsen. Efter gymnasiereformen 1971 övertogs dock skolan av Motala kommun, och den fyraåriga lärlingsutbildningen ersattes av en tvåårig gymnasieutbildning. Verksamheten varade fram till 1995, då optikerutbildningen överfördes till högskolan. Det totala antalet optiker som utbildats i Borensberg under gymnasieperioden uppskattas till omkring 500.

I Alvastra kloster har man hittat några av världens äldsta glasögon. Det rör sig om ett par nitglasögon av ben, och är troligen tillverkade på 1400-talet. Glasögonen var i sju fragment som grävdes upp av arkeologen Otto Frödin mellan 1922 och 1938.

Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram