Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

https://www.alltomlinser.se/Allt om Linser
 ⤏ 
Hitta Optiker
 ⤏ 
Gävleborgs län
 ⤏ 
Göteborg
Facebook Instagram

Sök Optiker i Göteborg

Sök optiker via Län/Ort

Eller sök via PostNr:

Optiker i Göteborg

Totalt hittades 1 st. optiker i Göteborg
Direktlänk: Optiker i Göteborg

Optikens historik i Göteborg

Göteborg är rikets näst största stad och bara Stockholm har fler optiker. De flesta större kedjor har butiker här, flest har Klarsynt, Synoptik och Specsavers. Den kedja som är störst i Göteborg är dock Aktuell Optik, en mindre kedja som har sitt starkaste fäste på väskusten. Aktuell Optiks huvudkontor ligger sedan 2007 i en gammal läkarvilla på Hisingen. Även Specsavers och Smarteyes har sina huvudkontor i Göteborg, och det var här den engelska kedjan Crown Eyeglass öppnade sin första svenska butik 1992, under namnet Direkt Optik. Det finns även ett stort antal fristående optiker.

En ögonmotagning för barn finns på Drottning Sivlias barn- och ungdomssjukhus. Capio Medocular har en ögonklinik i Göteborg där de utför gråstarroperationer på uppdrag av lanstinget. Här finns även Globen Ögonklinik och Memira som utför laserkirurgi.

Det var en optiker och en ögonläkare i Göteborg, Klas Nilsson och Sölve Stenström, som på 60-talet var de första att tillpassa corneallinser i Sverige. Tidigare hade inte kontaktliser tillpassats individuellt, bärarna var tvungen att prova dem några dagar och sedan byta ut dem om de inte passade. Att detta förändrades bidrog till att kontaktlinsen fick sitt genombrott i Sverige. Linserna såldes av Contacta Optik, och var till en början importerade. Mot slutet av årtioendet importerades också de första mjuka kontaktlinserna, tjeckoslovakiska s.k. ”Spofa”-linser. Snart kom dock en inhemsk tillverkning igång med företag som Scanlens. Linsen Scanlens 75, som började tillverkas 1974, säljs fortfarande av Ciba Vision.


Fråga vår optiker

Alltomlinser.se

Om oss | Kontakta oss | Experter | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Öppet köp | Press | Cookies | GDPR

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2024 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.


Följ oss på FacebookFölj oss på Instagram