Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

  Start
  Populära linser - PureVision
Facebook Instagram

PureVision

Purevision

Purevision kontaktlinser från Bausch & Lomb • Kundbetyg 2.8/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Läs/skriv recensioner
 • 1.
 • 186 kr186
 • YourLenses
 • 3.
 • 195 kr195
 • Mister SpexPrisjämför fler PureVision linser här

Bausch & Lombs lins PureVision släpptes 1999 och var en av de första linserna av silikonhydrogel. Fördelen med silikonhydrogel är att det släpper igenom betydligt mer syre än andra linsmaterial. Ögat kan därför fortsätta "andas" som normalt, vilket gör linserna bekväma att bära, det blir till och med möjligt att ha på sig linserna när du sover. De rekommenderas särskilt för personer med känsliga eller torra ögon. Linserna kan bäras i upp till trettio dagar, hur länge du kan bära dem per dag beror på din optikers rekommendationer.

PureVision är en färgad månadslins som passar för alla ögonfärger, men som framför allt kan förändra naturligt mörka ögonfärger. Då linserna är täckta av tre färglager blir den nya ögonfärgen, med linsens hjälp, skiftande. Linsernas markerade irisring lyfter fram färgen ytterligare och ger en intensivare blick. De finns att tillgå i flera olika färger, från mörkt bruna till turkosa.

Liksom andra månadslinser ska dessa tas ut på kvällen för rengöring och förvaring i linsetui. Efter en månad ersätts linsparet med ett nytt och fräscht. Linserna kan användas som synkorrigering, men även för den som bara vill förändra sitt utseende.

Linsen har med åren kommit i förbättrade versioner, bland annat för att korrigera för så kallade sfäriska abberationer. Sfäriska abberationer medför en försämrad synskärpa som särskilt kan bli problematisk vid sämre ljusförhållanden, till exempel vid mörkerkörning.

En nackdel med linsen är att den är känslig för beläggningar av lipider, vilket bland annat kan medföra minskad synskärpa. Det är därför viktigt att du använder rätt typ av linsvätska när du rengör linserna.

DETALJER PureVision

Tillverkare
Bausch & Lomb

Typ
Silikonbaserade månadslinser, anpassad till dygnetruntbruk

Egenskaper
Kan bäras dygnet runt

Material
Balafilcon (Silicon Hydrogel)

Styrka
(SPH/PWR) -12.00 till +6.00

Baskurva
(BC) 8.6 mm

Diameter
(DIA) 14.0 mm

Paketering
3 linser per askfrån 186kr till 195

Recensioner Purevision

Skriv recension »


Inga recensioner av Purevision hittades!
Bli först att skriva en recension genom att klicka på länken ovan.
Färgade linser
Adore Bi-toneAdore Bi-tone
Pris: 279 kr
Lenson
Adore DareAdore Dare
Pris: 279 kr
Lensway
Adore DareAdore Dare
Pris: 279 kr
Lenson

Läs mer om tävlingen >

Fråga vår optiker

Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund