Alltomlinser.se

Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Start
 > Kontaktlinser - Progressiva linser
PushaFacebook Twitter del.icio.usEmailBILLIGASTE kontaktlinserna hittar du här!

Progressiva linser

Förminska textenFörstora texten

PureVision En naturlig förändring som kommer med åldern är att synen successivt försämras. Det beror på att ögats lins stelnar och ger ciliary (den muskel som hjälper ögat att dra ihop sig) mindre plats att fungera. Detta kallas för ålderssynthet eller presbyopi. Ålderssynthet innebär att man får svårt att se på nära håll, medan man däremot ser bra på långt avstånd. Idag finns det två olika sätt att korrigera ålderssynthet med hjälp av kontaktlinser. Multifokala linser / progressiva linser eller med en teknik som kallas för monovision.

Teknisk utveckling och forskning har lett fram till det som idag kallas progressiva linser. I progressiva linser är styrkorna koncentrisk placerade oftast med närstyrkan i centrum. I övergångsområdet mellan den inre och yttre halvan av linsen, får användaren en klar bild av området som varken är långt borta eller väldigt nära. En speciell slipning gör övergången mellan de tre olika lägena mjukt, så att man slipper göra onaturliga rörelser med huvudet. Detta gör att du kan se lika bra både på långt, mellanavstånd och nära håll.

Progressiva linser är ett bra alternativ för dig som idag använder progressiva glas och läsglasögon. Läsglasögon som man ständigt bär med sig är lätta att lägga bort eller tappa, vilket gör att man ofta är tvungen att köpa flera par att ha både hemma och på arbetsplatsen. Progressiva linser finns både som engångslinser och månadslinser och från en mängd olika tillverkare, men en av de mest populära märkena är Focus Dailies Progressives, PureVision Multi-Focal och SofLens Multi-Focal.

Alcon

Baush and Lomb är en av världens ledande tillverkare av synvårdsprodukter. Företaget har ett mycket brett sortiment av kontaktlinser, bland dem märken som PureVision, SofLens och Optima. Förutom kontaktlinser tillverkar de även linstillbehör och kirurgisk ögonutrustning. Företaget grundades redan 1853 då John Baush öppnade en glasögonbutik i New York, och är därmed ett av de äldsta företagen i USA. Ursprungligen tillvekades glasögonbågar av vulkaniserat gummi, och när detta blev en framgång började man även arbeta med andra optiska produkter.

PureVision Multi-Focal

PureVision Multi-Focal

PureVision Multi-Focal är en progressiv kontaktlins ..
» Läs mer

SofLens Multi-Focal

SofLens Multi-FocalSofLens Multi-Focal är en lins från Bausch & Lomb. Linserna är ..
» Läs mer

Bäst pris - Soflens Multifocal

Bäst pris - Purevision Multifocal

Erbjudanden progressiva linser
Proclear MultifocalProclear Multifocal
Pris: 541 kr
Lenson
Proclear Multifocal XrProclear Multifocal Xr
Pris: 497 kr
Lenson
Proclear 1 Day MultifocalProclear 1 Day Multifocal
Pris: 291 kr
Lenson

Fråga vår optiker
Tipsa en vän
Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund


Om oss | Kontakta oss | Tipsa en vän | Nyhetsbrev | Sitemap | Bli affiliate | Partners | Öppet köp | Press | Cookies

Alltomlinser.se

Alltomlinser.se är en oberoende informationssida om kontaktlinser,
inte associerad med någon leverantör eller återförsäljare av linser.

Copyright © 2006-2014 Alltomlinser.se - All Rights Reserved.
Hittade du inte det du sökte efter? - Sök efter kontaktlinser med Dmoz.

Följ oss på FacebookFölj oss på TwitterFölj oss på Google Plus