Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Start > 
Glasögon på nätet > 
Läsglasögon
PushaFacebook Twitter del.icio.usEmail

Läsglasögon

När ögats lins förlorar sin elasticitet uppkommer presbyopi, ålderssynthet. Tecken på ålderssynthet kan vara irritation eller trötthet i ögonen, men även huvudvärk. Med hjälp av läsglasögon kan synfelet avhjälpas och symtomen försvinna.

Första steget mot rätt läsglasögon är en synundersökning hos optikern. Det är viktigt att styrkan på glasögonen blir den rätta. En fingervisning är att du ska ha synskärpa på texten när du tittar i en bok på normalt läsavstånd. Sitter du dagligen framför en dator och arbetar, är terminalglasögon ett bra komplement till dina läsglasögon.
Läsglasögon

Med tanke på att du hela tiden tar av och på dina läsglasögon är en glasögonsnodd en god investering. På så vis finns de på plats runt halsen när de ska användas. För att bevara glasögonens livslängd ska man tänka på att alltid greppa dem med båda händerna. Då bevaras bågarnas passform även på längre sikt.

Glasögonens livslängd främjas också av att du regelbundet putsar dem med putsduk, rengör dem med diskmedel eller fönsterputs och förvarar dem i ett fodral. De ska aldrig förvaras med glasen nedåt i fodralet, putsas med klädesplagg eller rengöras med tvål som innehåller fett.

Tillbaka till Glasögon || Läs om Glasögonförsäkring || Läs om Solglasögon || Läs om Glasögonbågar

RSS Focus Dailies
Erbjudanden glasögon
B.Lang 2409B.Lang 2409
Pris: 569 kr
Lensway
B.Lang 2511B.Lang 2511
Pris: 519 kr
Lensway
B.Lang 2512B.Lang 2512
Pris: 509 kr
Lensway

Fråga vår optiker
Tipsa en vän
Annonser!Partners!
Synskadades Riksförbund